Open leeromgeving KC

In het kader van de Open leeromgeving organiseert het Krimpenerwaard College voor de leerlingen een breed scala aan activiteiten en biedt hen zo niet alleen een uitstekende basis voor het vervolgonderwijs, maar maakt hen ook bewust van de dynamiek en de mogelijkheden van onze snel veranderende maatschappij. De school zet haar deuren letterlijk en figuurlijk open voor bedrijven, instellingen en andere geïnteresseerden die een bijdrage kunnen leveren aan een brede intellectuele, culturele en maatschappelijke ontwikkeling van onze leerlingen.

Sommige activiteiten zijn (ook) bestemd voor leerlingen van groep 8 van de basisschool.

De activiteiten vinden meestal plaats op donderdagmiddag. Het actuele aanbod is te vinden in de agenda. De leerlingen kunnen zich aanmelden met behulp van het inschrijfformulier bij de activiteit.

Nieuwe activiteiten

mrt
19
do
14:30 prijsvraag maakplaats
prijsvraag maakplaats
mrt 19 @ 14:30 – apr 16 @ 14:30
voor meer informatie en aanmelden klik hier. 

Voetballen 

Altijd al eens je docenten willen verslaan??

Dat kan met een potje voetbal! Op vrijdagmiddag kun je, met een team uiteraard, het opnemen tegen het KC docententeam.

Voor aanmelden en specifieke data kun je terecht bij meneer Klinkenberg.

Prijsvraag!

Doe mee met de prijsvraag en win 2 bioscoopkaartjes voor een film naar keuze! Wat moet je doen? 

Ontwerp het beste, mooiste of meest creatieve object. Je mag zelf kiezen wat voor object je maakt, denk bijvoorbeeld aan; telefoonhoesje, sleutelhanger, houder voor je oortjes of een maquette van een gebouw. Er zijn wel twee eisen: 

  • het moet een eigen ontwerp zijn
  • maximale afmetingen; 15 x 15 x 15 cm.

Verdere uitleg wordt gegeven tijdens de verplichte startbijeenkomst op donderdag 19 maart in de maakplaats. Daarna ben je vrij om thuis of op school verder te werken, de deadline is op donderdag 16 april en dan vindt tevens de beoordeling plaats. Je kan individueel meedoen, maar een duo mag ook! 

Meldt je aan via de onderstaande knop. Vernoem bij het aanmelden je naam (of namen) en in welke klas je zit. 

aanmelden

De maakplaats

De maakplaats is de plek waar je jou creativiteit kwijt kan! Je kan vrijblijvend gebruik maken van de 3D-printers, lasersnijder en al het andere materiaal in het technieklokaal. De maakplaats is te vinden in het technieklokaal en de gang ernaast. 

Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van een logo, maken van sieraden, maar ook het repareren van je fiets of scooter. Iedere donderdagmiddag is er deskundige begeleiding aanwezig om je verder op weg te helpen.