Eén van de plezierige tradities van de school is de deelname door de leerlingen van 5-atheneum aan de stedenreis naar Berlijn, een korte maar zeer intensieve kennismaking met deze wereldstad. 

De leerlingen bezoeken de bekende toeristische elementen, zoals Checkpoint Charlie, Alexanderplatz, de koepel van de Reichstag en de Brandenburger Tor. Daarnaast heeft deze reis nadrukkelijk ook educatieve aspecten. Zo bezoeken we het Park Sancoussi in Potsdam en krijgen rondleidingen in o.a. Sachsenhausen en in de voormalige Stasi- gevangenis.

De leerlingen met Duits in hun pakket nemen deel aan ‘Sprachstadt : ze voeren gesprekken met diverse inwoners van Berlijn om zo hun kennis van de Duitse taal in praktijk te brengen. De leerlingen zonder Duits in hun pakket brengen een bezoek aan het Pergamom museum.

We verblijven in Berlijn in een studentenhotel.

Het is altijd weer een heel gezellige en leerzame week, waarin iedereen elkaar op een andere manier leert kennen.