Op donderdagavond 30 november hebben leerlingen van 4-havo en 4- en 5-vwo kennis kunnen maken met een 32-tal beroepen van ouders en extern betrokkenen van het Krimpenerwaard College. In vier rondes van een kwartier hebben leerlingen een beeld kunnen krijgen van de verschillende aspecten van de beroepen van de deelnemers. Een van de moeilijkste keuzes waar leerlingen mee te maken krijgen, is die van het kiezen voor een vervolgopleiding. Maar aan die vervolgopleiding zit natuurlijk altijd een beroep vast. Met deze avond hebben we de zaak om willen draaien. Welk beroep past bij mij, vind ik interessant, levert voldoening, status, vrije tijd, afwisseling of carrièreperspectief op en welke opleiding hoort dan bij dit beroep? Het zijn maar een paar van de vragen die in de gesprekken aan de orde kwamen. Wij denken dat deze avond de leerlingen weer een klein stukje verder heeft gebracht in de keus voor een vervolgopleiding na het KC. Was u erbij, dan willen we u natuurlijk nog heel hartelijk danken voor uw medewerking. Kon u er niet bij zijn? Mogen we dan volgend jaar misschien op u rekenen? (Denise Kreté, Wilco Meijer, decanen)

Quality manager, wat is dat nou weer?