Lezing over geluk

Donderdag 7 juni a.s. trakteert het bestuur van de oudervereniging Vereniging Krimpenerwaardcollege  (VKC) haar leden op de leuke én wetenschappelijk onderbouwde lezing ‘Als ze maar gelukkig zijn’ door dr. Martijn Hendriks, docent en onderzoeker van Erasmus Happiness Economics Research Organisation (EHERO). Komt u ook naar school die avond?

Geluk is in, en niet voor niets!
Hoe gelukkig we ons voelen heeft overal effect op: op onze gezondheid, prestaties en uiterlijk. En natuurlijk ook op kinderen. Het thema geluk wordt dan ook steeds belangrijker bij bedrijven en scholen. Een groeiend aantal scholen geeft zelfs gelukslessen. Ook cabaretier Guido Weijers is erdoor gegrepen. Hij volgde een masterclass bij EHERO, waaraan dr. Martijn Hendriks is verbonden.

Tips en wetenschap
In ‘Als ze maar gelukkig zijn’ bespreekt Martijn Hendriks hoe scholieren en ouders (nog) gelukkiger kunnen worden en waarom dit zo belangrijk is. Hij geeft tips om geluk te verhogen, en gaat in op de wetenschappelijke inzichten in wat scholieren en hun ouders gelukkig maakt, waarom mensen die zich beter voelen succesvoller zijn, en waarom men niet altijd de juiste keuzes maakt voor geluk. 

Na de lezing begint de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) van de oudervereniging VKC. Daar wordt besproken hoe uw contributie is besteed, worden ideeën uitgewisseld en kunt u meepraten.

18.45 uur:        inloop met koffie en thee
19.00 uur:        aanvang lezing ’Als ze maar gelukkig zijn’- dr. Martijn Hendriks (EHERO)
20.00 uur:        Algemene Ledenvergadering oudervereniging VKC

2018-05-22T15:54:05+00:00