Drugs, roken en gamen: zomaar wat verleidingen die in de puberteit op de loer liggen. Hoe ga je daar als ouder mee om? De gemeente Krimpen aan den IJssel organiseert in samenwerking met het Krimpenerwaard College op woensdag 27 juni de voorlichtingsbijeenkomst ‘Verleidingen in de puberteit’.

De (overgang naar de) puberteit is een grote stap die zorgt voor veranderingen op veel verschillende vlakken. Nieuwe vrienden, meer zelfstandigheid en misschien ook nieuwe verleidingen. Uw opgroeiende kind zal steeds meer de wereld gaan verkennen, zal misschien meer gaan gamen en social media gebruiken en komt mogelijk in aanraking met tabak, alcohol, lachgas of drugs. Hoe gaat u hiermee om? Hoe lang laat u uw kind gamen? Laat u uw kind experimenteren of stelt u grenzen? U als ouder heeft een belangrijke rol, omdat u vaak meer invloed op uw kinderen heeft dan dat u wellicht denkt. Om deze en nog veel meer vragen met u te bespreken nodigen we u uit voor de oudervoorlichting ‘Verleidingen in de puberteit’ van 19.30 tot 21.30 in het Krimpenerwaard College, Groene Wetering 1. 

Tijdens deze voorlichting door YOUZ wordt stilgestaan bij verschillende verleidingen zoals roken, alcohol, gamen en andere middelen. Ook krijgt u tips hoe u om kunt gaan met deze thema’s in de opvoeding.

YOUZ biedt advies en behandeling aan jongeren tot en met 23 jaar die vragen hebben of problemen ondervinden in de omgang met middelen of gok- of gamegedrag. Youz is er ook voor de ouders en/of opvoeders.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via het e-mailadres van de school; de toegang is gratis.

Preventieprogramma gemeente
De gemeente Krimpen aan den IJssel zet in haar Preventieprogramma fors in het op bestrijden en voorkomen van verslavingen en het gebruik van genotmiddelen als alcohol, drugs en tabak. Geïnvesteerd wordt in preventieprojecten op scholen en het faciliteren van initiatieven, zoals de voorlichtingsbijeenkomst. Het Krimpenerwaard College ondersteunt dit beleid en heeft daarom het contact gezocht met YOUZ.

Voor meer informatie:
Ad Keller, rector/bestuurder Krimpenerwaard College