Ook dit jaar wordt een groot aantal masterclasses aangeboden via U-talent. U-talent is een programma voor talentontwikkeling binnen de bèta-vakken en zal per dit schooljaar een uitbouw kennen naar alfa- en gamma-vakken. De universiteit Utrecht en de hogeschool Utrecht werken hierin samen met diverse scholen binnen de regio.

Een aantal masterclasses is dit jaar nieuw en dus niet eerder aangeboden.

Voor (4)/5/6vwo-leerlingen is er een keuze uit 19 verschillende masterclasses voor de leerlingen met een bètaprofiel en worden er voor alle leerlingen masterclasses aangeboden op het gebied van taal, geschiedenis en cultuur. Bij de gamma-vakken zullen er ook een aantal masterclasses zijn binnen rechtsgeleerdheid, bestuur en organisatie, economie, sociale wetenschappen en sociale geografie. Totaal een keuze uit nog eens 18 stuks!
Voor 4/5havo-leerlingen is er een keuze uit 8 masterclasses.

Het totale aanbod wordt binnen de school bekend gemaakt via posters en ander promotiemateriaal. Tevens ontvangen alle leerlingen uit bovengenoemde leerjaren en afdelingen persoonlijk een mail over het totale masterclass-aanbod met een bijgaande link. Alfa- & gamma-masterclasses zijn voornamelijk bedoeld voor leerlingen met een maatschappijprofiel, maar ook toegankelijk voor leerlingen met een natuurprofiel.

De uiterste inschrijfdatum is 23 september (bèta) en 30 september (alfa&gamma en havo).