Informatie voor leerlingen

Wil je weten welke vormen van leerlingbegeleiding het Krimpenerwaard College biedt? Kijk dan eens in het menu aan de rechterkant van deze pagina.

Speciaal voor jou hebben we in het leerlingmenu van de website informatie opgenomen waarin we uitleggen wat begeleiding en ondersteuning op het Krimpenerwaard College inhoudt en bij wie je terecht kunt met je vragen, zodat je snel de hulp vindt die je zoekt.

Informatie voor ouders

De medewerkers van het Krimpenerwaard College werken samen aan een kansrijke toekomst voor alle leerlingen. We hechten waarde aan samenwerking tussen school, leerling en ouders. Wat de leerling nodig heeft om goed te kunnen leren, staat in die samenwerking centraal. Op onze school vervult de mentor een spilfunctie. De mentor volgt de leerling en ondersteunt waar nodig – en mogelijk – bij het onderwijsleerproces.

Naast de lessen die de leerling volgt, biedt de school tal van activiteiten die het leren bevorderen en mogelijke problemen voorkomen. Deze activiteiten noemen wij op school basisondersteuning. De mentor is voor de leerling degene die basisondersteuning kan aanvragen of in gang kan zetten.

In het rechtermenu vindt u een overzicht van de ondersteuning en verdere informatie over de basisondersteuning.

Wanneer basisondersteuning voor de leerling niet leidt tot de gewenste ontwikkeling kan extra ondersteuning worden ingezet  en wordt samengewerkt met externe hulpverleners en ondersteuners. Met die extra ondersteuning geven wij als school vorm aan passend onderwijs. U vindt in het rechtermenu onderaan meer informatie over passend onderwijs.