Het Krimpenerwaard College heeft een veilige leeromgeving hoog in het vaandel staan. Om die reden haakt de school van harte aan bij de deelname aan Paarse Vrijdag op 14 december.
Paarse Vrijdag is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars hun solidariteit willen tonen met lhbt-jongeren en willen uitdragen dat iedereen de vrijheid moet hebben om te kunnen zijn wie hij of zij is, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden.
Paarse Vrijdag ontstond in 2010 naar het Amerikaanse voorbeeld van Spirit Day en wordt sindsdien op steeds meer Nederlandse middelbare scholen georganiseerd. Het initiatief om Paarse Vrijdag ook op het Krimpenerwaard College te vieren werd genomen door een aantal leerlingen uit de havo-afdeling en docent Berry Hagendijk.

En als leerlingen of docenten nu niets paars in de kast hebben liggen? Geen nood, dan zijn er voldoende paarse polsbandjes die op 14 december gratis worden uitgedeeld.