Donderdag  7 februari vieren we “la Journée de la Langue Française”. De docenten Frans van het Krimpenerwaard College zijn trots dat ze de leerlingen deze mooie taal mogen leren en willen hen laten genieten van een dag helemaal in het teken van het Franse gevoel.

Wist je dat 264 miljoen mensen in 31 landen in de wereld Frans spreken?!

De hele dag zal in de aula Franse muziek gedraaid worden. In de pauzes worden o.a. heerlijke pains au chocolat , crêpes, gaufres, quiches lorraines verkocht. En voor wie durft zijn er escargots.
Na het succes van vorige jaren is er ook nu een Concours de la Tarte Tatin: wie bakt de lekkerste tarte tatin, de beroemde omgekeerde appeltaart: leerlingen uit 1B strijden om de eerste plek en een mooie prijs.
De opbrengst van de verkoop van al deze Franse heerlijkheden gaat naar een goed doel. De leerlingen van 4-vwo hebben posters gemaakt van verschillende goede doelen. Je kunt stemmen bij ons kraampje op het goede doel van jouw keuze.
Zorg dat je contant geld bij je hebt zodat ook jij a.s. donderdag kunt proeven van deze Franse lekkernijen!

Om van deze dag iets speciaals te maken zullen alle leerlingen in hun Franse lessen ook iets bijzonders doen.