De Hannover Messe Challenge was ook dit jaar weer een groot succes. In een tweedaags event maakten 18 van onze leerlingen (tien havo-leerlingen en acht vwo-leerlingen) kennis met technische opleidingen en beroepen. Dit evenement werd georganiseerd in samenwerking met zeven VO-HO netwerken in Nederland.

Het programma begon met een Science dag in Twente waarbij leerlingen uit verschillende inspirerende workshops, demo’s, lezingen en rondleidingen konden kiezen. Er was o.a. een lezing van topwetenschapper  prof.dr.ing. Matthias Wessling die zijn membraanonderzoek belichtte. Na een uitgebreid buffet was er een avondprogramma met de keuze uit een workshop met gedachtelezer/mentalist Timon Krause of het volgen van twee sportclinics.

Na een overnachting op de campus van de Universiteit Twente vertrokken de leerlingen en hun begeleider de volgende ochtend al om 06.30 richting de grootste innovatie- en technologie beurs van Europa: de Hannover Messe.
In Hannover werden alle leerlingen toegesproken door Mona Keijzer (staatssecretaris van Economische Zaken), waarbij zij benadrukte hoe belangrijk een keuze voor een technische studie is. Daarna mochten de leerlingen de beurs bekijken.
In totaal waren er 27(!) hallen waar de scholieren wetenschappers en bedrijven konden ontmoeten die vertelden over de oplossingen die zij ontwerpen voor uitdagingen in de maatschappij, zoals een vliegende auto (zie foto).