Stámpvol was het schoolplein op woensdagmiddag 10 april toen oud-leerling Oliver Heldens een verrassingsoptreden verzorgde voor alle leerlingen van het Krimpenerwaard College en de tevoren ingeseinde Nederlandse pers. Oliver Heldens reist sinds zijn doorbraak als DJ zo’n beetje non-stop de wereld over en wilde graag zijn wereldtour afsluiten met een bezoek aan zijn oude school. En dat werd door de ruim 1.000 superenthousiaste leerlingen zeer gewaardeerd.
Na afloop van zijn spetterende optreden overhandigde Oliver Heldens aan twee leden van de leerlingenraad een 3D geprint borstbeeld dat hij van Slam FM ontving op de Amsterdam Dance Event. Uiteraard krijgt dit beeld een prominente plek in de school.
Als waardering voor het Krimpenerwaard College heeft Oliver Heldens kaarten verloot, zodat een aantal leerlingen te gast mag zijn bij zijn concert aanstaande zaterdag in de Rotterdamse Maassilo.
Het is overigens niet de eerste keer dat Oliver Heldens op school heeft opgetreden: bij het slaan van de eerste paal van het nieuwe gebouw van het Krimpenerwaard College en tijdens zijn eigen examenfeest vier jaar geleden stond hij ook achter de draaitafel. Zijn talent was toen al ver over de landsgrenzen bekend.
Met zijn talenten heeft Oliver Heldens het motto van de school (‘We werken samen aan een kansrijke toekomst’) meer dan waargemaakt. Hij schaart zich daarmee in een lange rij bekende Nederlanders die leerling waren van het Krimpenerwaard College, onder wie Paul de Leeuw, Giovanni van Bronckhorst en Victoria Koblenko.