Activiteiten rond thema Jeugd en verleidingen
In mei organiseren diverse scholen en instanties samen met de gemeente Krimpen aan den IJssel activiteiten om serieuze aandacht te vragen voor het thema ‘Jeugd en verleidingen’.

Hoe vervelend ook, elke school voor voortgezet onderwijs krijgt te maken met leerlingen die genotsmiddelen gebruiken. Om die reden vindt het Krimpenerwaard College het belangrijk een bijdrage te leveren aan de activiteiten. Daarom wordt op een aantal dinsdagen en donderdagen op school tijdens de pauzes door jongerenwerk voorlichting gegeven over het gebruik van alcohol en drugs, groepsdruk en gedrag.

Door Stichting jeugd- en jongerenwerk Midden-Holland wordt op maandagavond 13 mei in de theaterzaal van de Tuyter een bijeenkomst over jongeren, 12 t/m 17 jaar, en middelengebruik georganiseerd. Tijdens deze avond worden er twee lezingen gehouden over dit onderwerp. De avond zal geopend worden door het jongerenwerk waarna er een lezing zal zijn door Zero & Sano over middelengebruik. Zij zullen vertellen wat de verschillende middelen precies inhouden en hoe de middelen en het gebruik daarvan herkend kunnen worden. Na een korte pauze zal er een lezing plaatsvinden van How2Talk2Kids.
How2talk2kids is gebaseerd op een andere manier van praten met, en luisteren naar jongeren. De methode reikt praktische handvatten aan voor betere communicatie, waardoor de relatie verdiept en zowel ouders als kinderen meer zelfvertrouwen krijgen. Tijdens de themabijeenkomst wordt de eerste bouwsteen van de methode behandeld: omgaan met gevoelens en het stellen van grenzen. Dit is het fundament van de methode en een echte eyeopener. Er wordt gewerkt met inlevingsoefeningen, reflectieoefeningen en praktijkopdrachten. Zo worden bezoekers zich bewust van hun manier van communiceren en de effecten daarvan.
De inloop van de avond begint om 18.30 uur, om 19.00 uur start het programma. Rond 21.30 uur is de avond afgelopen en is er nog de mogelijkheid om na te tafelen en vragen te stellen aan lokale partners tot 22.00 uur. De avond is gratis te bezoeken en belangstellenden hoeven zich hiervoor niet aan te melden.
Wat:                                 Bijeenkomst jongeren en middelgebruik voor ouders/verzorgers
Wanneer:                        maandag 13 mei vanaf 19.00 uur
Waar:                               Theaterzaal de Tuyter, Nachtegaalstraat 8, Krimpen aan den IJssel
Meer informatie:           Thymo Kamu, 0654223732, thymokamu@stjjmh.nl
Website:                          www.jongerenwerkkrimpen.nl 
Voor meer informatie: www.krimpenaandenijssel.nl/jeugdenverleidingen

foto: Wijntjesfotografie