Een traditie is geboren: op 21 juni vond de eerste Gymnasiumdag van het Krimpenerwaard College plaats. Alle gymnasiasten van klas 1 tot en met 5 gingen aan de slag met een aantal activiteiten-met-een-klassiek-tintje. ’s Morgens namen de leerlingen deel aan twee workshops naar keuze, die varieerden van het creëren en spelen van een klassieke Escape Room tot het maken en beschilderen van een amfora, waarna ze de producten ervan aan elkaar presenteerden. Vervolgens zagen de leerlingen in de aula een indrukwekkende voorstelling van de Odyssee, en de feestelijke afsluiting van de dag was een aanligbuffet van (zelf bereide!) authentieke Romeinse hapjes. Mede dankzij de opperbeste stemming onder de leerlingen en de inzet van een groot aantal enthousiaste collega’s kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag.

Wilt u overigens weten wat Groene Romeinen zijn en wat die te maken hebben met debatteren? Of vraagt u zich af wat een Odyssee voor drie personen is? Neemt u dan eens een kijkje op de onlangs ingerichte Gymnasiumpagina op de KC-site.