Vanaf 1 oktober  wordt het beheer van de mediatheek van het Krimpenerwaard College uitbesteed aan de Bibliotheek aan den IJssel. Op donderdag 12 september ondertekenden daartoe Conny Reijngoudt van de bibliotheek en rector Ad Keller, in aanwezigheid van wethouder Kirsten Jaarsma,  een samenwerkingsovereenkomst. Tevens werd een bord onthuld van de Bibliotheek op school, met als motto: Met lezen kom je verder.

Door middel van automatisering komt er een verbinding tussen de mediatheekcollectie en de collecties voor jongeren in de vestigingen van de bibliotheek. De collectie bevat uiteraard (digitale) boeken, maar ook databanken en apps; ideaal dus voor leerlingen. Ook vindt in het kader van de Bibliotheek op school samenwerking plaats tussen onze docenten en de medewerkers van de bibliotheek, met als doel het leesplezier en de leesmotivatie van leerlingen te bevorderen.