Donderdag 28 november vond in sporthal Schenkel het eerste Scholieren Netwerkevenement Capelle-Krimpen plaats, waarbij leerlingen van alle Capelse en Krimpense scholen gingen netwerken met het regionale bedrijfsleven. Van onze school namen de leerlingen van 4-mavo deel aan het evenement.
Het werd geen beurs waar iedereen zomaar rondliep, maar een evenement waarbij elke leerling zelf (vooraf) afspraken maakte met bedrijven waarin hij of zij interesse heeft. In korte gesprekken van 10 minuten kwamen de leerlingen meer te weten over de branche en het bedrijf. De bedrijven konden zich presenteren en daarmee leerlingen interesseren bij hen te komen werken of een opleiding in hun branche te gaan volgen. Voor beide partijen een uniek moment dus om keuzes te maken voor de werkzame toekomst.
Doelstelling van deze dag was om leerlingen meer inzicht te geven in hun toekomstmogelijkheden, waarbij zij ook leerden netwerken, vragen stellen en informatie verkrijgen, en gezien de positieve reacties is dat zeker gelukt.