Vanuit Rotterdam rijdt de Mach-mit-Mobil naar scholen en ROC’s in het hele land en bezoekt op dinsdag 18 februari het Krimpenerwaard College. Achter het stuur zitten twee jonge projectmedewerkers uit Duitsland, die het vak Duits op creatieve wijze benaderen. De Mach-mit-Mobil wil leerlingen warm maken voor het vak Duits, interessante informatie over Duitsland bieden en het belang onderstrepen van een goede kennis van het Duits in het beroepsleven.
Het team van de Mach-mit-Mobil organiseert ter plekke spelletjes en andere leuke activiteiten voor de Duitse les. De leerlingen worden op verschillende manieren uitgedaagd en verbeteren op een communicatieve wijze hun taalkennis. Op 18 februari zullen de leerlingen van 2b3, 2-gymnasium en 3-vwo door middel van spel en muziek creatief aan de slag gaan met de Duitse taal en cultuur. Dit gebeurt in samenwerking met de medewerkers van het Goethe-Institut en met onze docent mevrouw Pawlowski.