Inmiddels is het volgende duidelijk geworden rond de afname van het centraal examen:
Het centraal examen komt dit schooljaar te vervallen en de leerlingen kunnen op basis van de resultaten van hun schoolexamens het diploma behalen. Scholen krijgen langer de tijd om het schoolexamen goed en veilig te organiseren en af te sluiten. Waar nodig hebben scholen de ruimte om hun Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) aan te passen om dit te realiseren. Er volgt zo spoedig mogelijk informatie over de nieuwe zak-slaagregeling en de herkansingen.

Wat betekenen deze regels op dit moment voor onze school en onze planning?

  • We geven de leerlingen die tijdens SE3 een toets hebben gemist de kans deze op 1 t/m 3 april in te halen. Deze leerlingen zijn ondertussen gebeld. Het inhaalrooster wordt woensdag 25 maart bekend gemaakt op de website van de school. Leerlingen mogen van school verwachten dat wij de RIVM-richtlijnen hanteren.
  • De herkansingen (gepland vanaf 1 april) verplaatsen we naar een later moment.
  • Als de nieuwe zak/slaag-norm bekend is (na 6 april) worden deze herkansingen opnieuw ingepland.
  • Op een later moment worden ook de regels voor het herexamen bekend.
  • Het CPE tekenen voor 4-mavo en 6-vwo vervalt ook.

Voor de duidelijkheid:

Volgende week kunnen leerlingen hun gemiste SE-toetsen inhalen, zodat alle verplichte toetsen zijn  afgerond.
De herkansingen worden verplaatst naar een later moment, zodra de nieuwe zak/slaag-regeling bekend wordt gemaakt (na 6 april).
Alle aanvragen, die voor 12.00 uur vandaag zijn aangevraagd, komen te vervallen. Examenkandidaten moeten de herkansingen later opnieuw aanvragen.

Dit bericht is een algemeen antwoord op alle mailtjes met vragen over het aanvragen van de herkansing, die zijn binnengekomen. Die mailtjes zullen niet individueel worden beantwoord.

Leerlingen ontvangen vanaf gisteren alle mailtjes op hun schoolmail eindigend op @kwcollege.nl.