Wij snappen dat niet iedereen even snel kan wennen aan de extra vrijheid die gepaard gaat met onderwijs op afstand. Het Krimpenerwaard College heeft snel gereageerd, zodat het onderwijsproces door kan gaan. Nu is het zoeken naar de juiste manieren om het onderwijs optimaal vorm te geven.

Een belangrijk deel van het onderwijs vindt echter buiten ons zicht plaats. Ook thuis wordt gezocht naar een modus van werken. Hoeveel structuur bied je als ouder, met welke zaken bemoei je je wel en wat laat je over aan de verantwoordelijkheid van je kind?

Eerder hebben we via de mail en de schoolsite al tips gedeeld over het indelen van de dag.
Voor alle ouders die het gevoel hebben dat ze hun kind(eren) extra moeten ondersteunen, zou de bijgevoegde onderwijsvariant van een scrum bord kunnen helpen.

Gezamenlijk afspraken maken is daarbij belangrijk. Uw kind moet vanaf het begin het gevoel hebben dat dit ook de eigen afspraken waren.
Daarna kunnen je samen inventariseren wat gedaan moet worden en wanneer. Het kan helpen als er een beloning vast zit aan “alles af”…

De bijlage kunt u direct printen (pdf) of eerst zelf aanpassen met afspraken (pptx).
Wij werken samen aan een kansrijke toekomst.

ICT

De ondersteuning van de ICT gaat gewoon door tijdens deze vervelende periode.
Zijn er problemen met de laptop dan verzoeken wij u eerst telefonisch contact op te nemen met Dhr de Jong van de afdeling ICT. Hij kan dan met u een afspraak maken op school of telefonisch technische ondersteuning geven.

Ons telefoonnummer is 0180-450110