Een hoog slagingspercentage betekent ook veel leerlingen die een diploma uitgereikt krijgen. En hoe organiseer je dat in deze tijd van beperkende maatregelen? Alle leerlingen bij elkaar zou inmiddels mogen, maar dan zouden ouders, broertjes en zusjes dit bijzondere moment moeten missen. Het Krimpenerwaard College vond de oplossing in feestelijke kleinschaligheid: drie drive-in diplomeringen op 30 juni (havo), 1 juli (mavo) en 2 juli (vwo). Met een tot op de minuut uitgewerkt schema werden de geslaagden en hun familie telkens per vier auto’s ontvangen.

Het feestje begon al bij de oprit, waar voor iedere auto een iPad beschikbaar was met daarop een welkomstwoord van rector Ad Keller. Nadat de iPads weer waren ingenomen (en gereinigd) kreeg elke inzittende een koptelefoon met een silent disco, waarna de auto’s op het schoolplein een stijlvol ingerichte tent binnenreden, waar de diploma-uitreiking plaatsvond.  De geslaagden werden elk persoonlijk door hun mentor toegesproken en ondertekenden het diploma, terwijl hun trotse familieleden toekeken. Vervolgens reed men naar een gigantisch spandoek met Geslaagd!, waar de gediplomeerden zich met hun familie door een professionele fotograaf konden laten vereeuwigen. Aan het eind van de route overhandigden directeur onderwijs Sabine Koster en rector Ad Keller de gediplomeerden het jaarboek en een goodie bag met allerlei lekkers om thuis het feestje nog even voort te zetten.

Het resultaat? Heel veel opgetogen gezichten, van zowel ouders als leerlingen. En zo kregen, ondanks corona, de geslaagden van het Krimpenerwaard College toch het waardige en feestelijke afscheid dat zij verdienden.

Na afloop van de diplomeringen ontvingen we veel enthousiaste reacties van ouders. Een greep:

  • Erg leuk gedaan! Dit vergeten die kids nooit meer.
  • Goed opgelost zo, was zeker een feestje.
  • Wat ontzettend leuk georganiseerd. De bellenblaas reikt ver en landt bij ons in de tuin.
  • Echt top gedaan!
  • Superleuk georganiseerd! Ondanks alles toch een leuke afsluiting.
  • Fantastisch zoals jullie het hebben georganiseerd. Bedankt van een blije dochter en ons.
  • Jullie hebben er toch iets feestelijks van gemaakt. Bedankt voor alles!!
  • Ontzettend leuk gedaan en goed georganiseerd. We hebben er echt van genoten. Bedankt voor dit alles. TOP gedaan.
  • Was zeker een super leuke afsluiter! Dag KW college, het ga jullie goed!