In de vorige nieuwsbrief konden we (een beetje trots en opgelucht) vertellen dat het op school nog steeds meeviel. Geen zieke collega’s, weinig leerlingen en geen besmettingshaarden. Maar het werd vorige week ook op onze school heel spannend. Het aantal besmettingen onder leerlingen liep op, ook werd een collega ziek en in één klas waren er meerdere besmettingen. Afgelopen maandagmiddag werd bekend dat ook de scholen dicht gaan. We waren gelukkig al voorbereid en zijn aan de slag gegaan met communicatie, brieven en het ombouwen van het rooster, eigenlijk voordat we de details wisten. De opluchting was groot dat we voor de examenleerlingen een uitzondering mogen maken en de geplande schoolexamens gewoon door kunnen gaan. De teleurstelling voor alle andere leerlingen is er ook. Weer alleen thuiszitten achter een scherm. En hoe hard we onze best ook doen, de lessen zijn niet optimaal. De wens is groot dat al deze maatregelen het aantal besmettingen in Nederland omlaag brengen en dat de scholen weer snel open kunnen.

Voor de leerlingen is het van belang dat zij de website van de school goed in de gaten houden, want daar staat telkens onze meest recente informatie. De belangrijkste punten die tot nu toe gecommuniceerd zijn:

  • De online lessen duren 25 minuten. In de middag dienen de leerlingen zelf aan de slag te gaan met het uitwerken van de opdrachten en met het huiswerk.
  • Van de docent ontvangen de leerlingen in hun schoolmail (leerlingnummer@kwcollege.nl, inloggen via Outlook) een uitnodiging voor een les, die gevolgd wordt via het platform Teams van Office 365. Zie voor een handleiding Online les – Krimpenerwaard College (kwcollege.nl).
  • De docent mag leerlingen verplichten om hun camera aan te zetten als dit nodig is.
  • Leerlingen die hulp nodig hebben bij het volgen van de online lessen, mailen naar lesopafstand@kwcollege.nl.
  • Het is best lastig om elke les goed, gemotiveerd en actief te volgen. Het advies is om structuur in de dag te brengen; de mentor kan daarbij helpen.