Op veel Nederlandse middelbare scholen is de tweede vrijdag van december Paarse Vrijdag, de dag waarop leerlingen en personeelsleden door het dragen van de kleur paars hun solidariteit willen tonen met LHBTI-jongeren en willen uitdragen dat iedereen de vrijheid moet hebben om te kunnen zijn wie hij of zij is, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden.

Ook het Krimpenerwaard College doet al jaren van harte mee aan deze traditie. In de aanloop tot Paarse Vrijdag werden er donderdag 10 december paarse koeken gebakken, paarse versieringen opgehangen en konden leerlingen bijvoorbeeld hun nagels paars of in de kleuren van de regenboog laten lakken en deelnemen aan een Amnesty schrijfmarathon ten behoeve van LHBTI-activisten die in Turkije zijn opgepakt.

Maar op vrijdag kon je er echt niet meer omheen: paarse kleding, paarse polsbandjes, voor elke leerling een paarse pen en – hoe kan het anders in deze coronatijd – veel paarse mondkapjes. In de bovenbouw besteedde de sectie biologie in de les aandacht aan geaardheid en ook andere vakken haakten aan. Opnieuw een succes dus, deze Paarse Vrijdag.