Voorlichting geven als school voor voortgezet onderwijs in coronatijd aan leerlingen van groep 8, hoe doe je dat? Het Krimpenerwaard College vond de oplossing in een aantal Walking Informations: een wandeling door het schoolgebouw waarbij de gasten in diverse lokalen een informatief filmpje kunnen bekijken en aan het eind eventuele vragen kunnen stellen aan medewerkers van de school. Eén keer kon de wandeling fysiek, in tijdslots, plaatsvinden, inmiddels zijn ook twee virtuele wandelingen georganiseerd, en met nog één wandeling te gaan op 10 februari zullen zo’n 230 gezinnen onze school ‘bezocht’ hebben. Al blijft het jammer dat de bezoekers niet in het echt de sfeer in de school konden proeven, het digitale alternatief bood hen voldoende informatie en de reacties waren lovend. Benieuwd naar die virtuele wandeling? Kijkt u dan eens hier.

Gelukkig konden de gastlessen voor de meeste leerlingen van groep 8 in december wel doorgaan, zodat zij een indruk kregen van een schooldag op het Krimpenerwaard College. Daarnaast werden de gebruikelijke workshops en minicursussen voor deze groep, zoals NaSk en Latijn, dit jaar online gegeven en veelvuldig bezocht. Degenen die graag nog een vraag zouden willen stellen aan onze leerlingen, krijgen daartoe de kans tijdens een speeddate op 12 februari.

Vanwege de lockdown kon ook de traditionele scholenmarkt niet doorgaan, maar mede op initiatief van het Krimpenerwaard College werd op 28 januari en 10 februari een digitale versie georganiseerd, waar uiteindelijk zo’n 80 scholen voor voortgezet onderwijs uit de regio Rotterdam aan deelnamen. De digitale scholenmarkt was een groot succes was en trok ook de aandacht van de (landelijke) pers, zoals u kunt lezen in de artikelen uit De Telegraaf en Het Kontakt