Dit schooljaar 2020-2021 heeft van september tot maart het Krimpenerwaard College voor de eerste keer een training voor het internationaal erkend diploma Frans Delf aangeboden. Dit diploma is vergelijkbaar met een certificaat Cambridge of Anglia voor het vak Engels of met een Goethe-certificaat voor Duits.
Medio maart hebben elf leerlingen uit verschillende leerjaren het examen Delf Junior (Diplôme d’Études de Langue Française) afgelegd. Twee leerlingen zijn geslaagd voor het niveau a2 en zes voor b1. Formidable! Met zo’n diploma Delf op zak kan een leerling zijn Franse taalkennis overal ter wereld aantonen. Dit diploma is niet alleen maar handig voor de vakantie in een Franstalig Land, maar ook voor een bijbaantje, een bepaalde beroepsopleiding of een toekomstige baan. Bij dezen wil de sectie Frans dit feestelijke nieuws graag delen.
Vive le français, vive le Delf!