Op 22 mei 2021 heeft het kabinet besloten dat de leerlingen in het voortgezet onderwijs niet langer 1,5 meter afstand tot elkaar hoeven te houden en sinds maandag 7 juni zijn wij dus weer volledig open. Wat is het fijn om alle leerlingen weer in het gebouw te ontvangen! De eerste dag was er als traktatie een lekker ijsje in de pauze, en menig docent kneep maar even een oogje dicht, want de leerlingen waren vaak zó blij om weer met de hele groep in het lokaal te zitten dat er de eerste les na het ‘weerzien’ soms niet veel van leren terechtkwam. En voor degenen die toch weer even moesten wennen, voelde het al snel weer vertrouwd en als vanouds.

De komende weken wordt geheel volgens de jaarplanning gewerkt. Alle leerlingen en het personeel hebben zelftesten ontvangen om zich vrijwillig twee keer per week te testen op corona. Ondertussen vertoont het aantal besmettingen op onze school (dat toch al laag was) dezelfde dalende trend als de landelijke cijfers, en we kijken hoopvol en reikhalzend uit naar een nieuw schooljaar zonder coronabeperkingen.