Vanuit het kabinet is de V.O.-scholen gevraagd om aan alle leerlingen voor de zomervakantie coronazelftesten mee te geven, die bedoeld zijn voor terugkomst van een vakantie en voor de aanvang van het nieuwe schooljaar. Elke leerling van het Krimpenerwaard College heeft bij het inleveren van de schoolboeken daarom vier zelftesten ontvangen. Het afnemen van een zelftest gebeurt overigens op vrijwillige basis. 
Op advies van de Gezondheidsraad worden inmiddels alle jongeren van 12 tot 17 jaar nu opgeroepen voor de COVID-19-vaccinatie. Er is een speciale pagina waarop jongeren alle informatie over coronavaccinaties kunnen bekijken en dit filmpje legt aan jongeren uit waarom het zin heeft om zich te laten vaccineren.
Op 13 augustus staat een persconferentie van premier Rutte gepland, waarin duidelijk moet worden welke maatregelen na de schoolvakantie gelden. Natuurlijk hopen we dat de mondkapjes niet meer noodzakelijk zijn, maar het besluit hierover laat dus nog even op zich wachten.