Wat haalden we opgelucht adem toen, voorafgaand aan de persconferentie, lekte dat het onderwijs open zal blijven. Het is voor zoveel leerlingen zoveel beter om fysiek op school les te krijgen. Ook op het Krimpenerwaard College is het echter best spannend. Nauwlettend houden we het aantal besmettingen in de gaten, maar wat we in de maatschappij zien, gebeurt ook op school. Dagelijks krijgen we wel een melding van een positief geteste leerling. Verhoudingsgewijs doen wij het als school nog steeds best goed, maar elke melding geeft wel een gevoel van onrust bij leerlingen, ouders en collega’s. Daar komt nog bij dat het ons door de aangescherpte quarantainemaatregelen niet elke dag lukt om alle lessen te vervangen.  
Maar als we met z’n allen ons verantwoordelijk blijven voelen voor elkaar én ons aan de regels houden (zoals mondkapjes dragen, afstand houden en vaak handen wassen), zullen we ook deze golf weer kunnen trotseren.