Ineens was het er ook bij ons op school: een enorme piek in het aantal besmettingen. Waar we voor de kerstvakantie te maken hadden met 3 á 4 positief geteste leerlingen per week, waren het er in de week na de kerstvakantie 27. Daarom ontving u, als ouder, nog die vrijdag een brief, omdat we ons zo’n zorgen maakte. Echter in de week erna hadden we alleen al op de maandag maar liefst 29 nieuwe meldingen en sloten we die week af met 88 positief geteste leerlingen en zeven positief geteste collega’s. We hebben zeven klassen naar huis moeten sturen. In die week zat zo’n 35-38% van de leerlingen thuis: ziek, quarantaine of naar huis gestuurd.

In week 4 is de curve al wat afgevlakt: in totaal 73 meldingen. En gelukkig, voor de continuïteit van onderwijs, zijn de quarantainemaatregelen inmiddels aangepast.