Het is al sinds mensenheugenis een traditie: de studie- en beroepenmarkt op het Krimpenerwaard College. Oud-leerlingen, onderwijsinstellingen en anderen bieden op zeer laagdrempelige wijze de mogelijkheid om geïnformeerd te worden over een scala aan opleidingsmogelijkheden na het KC.

Voor veel leerlingen viel het de afgelopen jaren niet mee om zich te oriënteren op een vervolgopleiding: open dagen gingen niet door en de online voorlichting was ook niet alles. Daarom zijn we heel blij dat we dit jaar, ondanks Corona, de studie- en beroepenmarkt “gewoon” kunnen organiseren. Dat betekent dat alle leerlingen van klas 3 t/m 6 op vrijdag 4 februari welkom zijn om tussen 18.30 en 20.30 uur een kijkje te komen nemen op school.

Uiteraard kunt u van ons verwachten dat we deze avond corona-proof organiseren. Daarom hebben we de deelnemers zoveel mogelijk verspreid over verschillende lokalen en verdiepingen, zodat er in de school voldoende afstand kan worden gehouden. Daarnaast staat de ventilatie op 10. Bovendien geldt een aantal speciale afspraken:

  • De leerlingen moeten zich aanmelden voor een tijdslot, zodat we kunnen voorkomen dat veel mensen tegelijkertijd komen .
  • Leerlingen zijn welkom met maximaal 1 ouder.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht, ook in de lokalen van de school.
  • En zoals altijd: houd anderhalve meter afstand, blijf thuis bij klachten of bij een positieve (zelf-)test.

Dat er behoefte bestaat aan deze vorm van voorlichting blijkt wel uit het grote aantal aanmeldingen dat inmiddels binnen is.