De gemeente heeft ons gevraagd te helpen met het verzorgen van onderwijs aan een groep Oekraïense leerlingen, die momenteel in Krimpen aan den IJssel verblijven. Zij volgen dan onder begeleiding de online lessen. Ook kijkt de gemeente of er in de middag activiteiten te organiseren zijn: iets creatiefs, sportiefs of Engels oefenen met onze leerlingen.
Natuurlijk willen we heel graag aan deze oproep gehoor geven. We willen graag bijdragen aan een ‘normaal dagritme’ voor deze leerlingen, zodat ze hun gedachten kunnen verzetten en veilig met en onder elkaar kunnen zijn. Ondertussen heeft de school een zeer geschikte Oekraïense docente gevonden om deze groep te begeleiden. Op dinsdagmiddag 10 mei worden de leerlingen en hun ouders verwelkomt op school en vanaf woensdag gaan ze aan de slag.
Als school heten we deze leerlingen van harte welkom en we hopen dat we kunnen bijdragen aan een stukje van hun toekomst en een veilig gevoel.