Wanneer u op uw eigen schooltijd terugkijkt, is het, naast die ene fantastische docent, vast die leuke naschoolse activiteit of de geweldige werkweek die u zich het eerst herinnert. Natuurlijk organiseert ook het Krimpenerwaard College allerlei activiteiten om het schoolleven een extra dimensie te geven. Wat denkt u bijvoorbeeld van de studie-oriëntatiestage KC Skillz voor 5-vwo, de werkweek 4-havo (met stedenreizen naar Edinburgh en Parijs, een biologietrip elders in Frankrijk, of zeilen op het IJsselmeer), diverse theatervoorstellingen en natuurlijk de brugklasuitstap, om maar een paar activiteiten in de komende maanden te noemen? De data vindt u weer in de agenda op de website.

Ook op de website, maar dan onder het logo van de OLO (Open LeerOmgeving), staat een divers aanbod aan buitenschoolse activiteiten vermeld, zoals de boekenclub, de KC-triatlon, de workshop servies beschilderen en de wedstrijd kerstkaart ontwerpen. Verder kunnen leerlingen zich via de OLO inschrijven voor de Maakplaats, een ruimte in de school waar zij helemaal los kunnen met hun creatieve ideeën. Ieder donderdag- en vrijdagmiddag kunnen zij, onder deskundige begeleiding en met zeer geavanceerde apparatuur, aan de slag met bijvoorbeeld het ontwerpen van een logo, het maken van sieraden en zelfs het repareren van hun fiets.

U ziet het: het Krimpenerwaard College bruist van de activiteiten!