Het Krimpenerwaard College organiseerde woensdag 7 september voor de tweede keer een KC-triatlon. Wel in aangepaste vorm, want wegens schadelijke bacteriën in de Surfplas mochten de leerlingen niet zwemmen. Het eerste onderdeel werd dus geschrapt en alleen het fietsen en hardlopen bleven over.

Om tien uur sprintten de leerlingen vanaf het strand naar de fietsenstalling. De winnaar van afgelopen jaar, Kees de Boom uit 6 vwo, sprong als één van de laatsten op de fiets omdat hij nog snel van schoeisel wisselde. Voor zijn racefiets had hij speciale schoenen met noppen meegenomen om in zijn pedalen te klikken. Hij haalde zijn achterstand snel in en lag na één ronde al op kop. De andere leerlingen volgden op enige afstand. Na ruim zeventien kilometer fietsen sprong Kees van zijn fiets, maar ook nu liet hij wat tijd liggen bij het wisselen van zijn schoenen. Toch behield hij zijn voorsprong op de nummer twee, klasgenoot Tom van Leest. Na ongeveer een kilometer hardlopen haalde Tom Kees in en kwam op kop te liggen. Deze voorsprong gaf hij niet meer weg en met een eindtijd van 51:07 minuten kwam hij als eerste over de finish. Janneke Twigt uit 4 vwo kwam net als vorig jaar als eerste vrouwelijke deelnemer over de finish. Vooraf twijfelde ze of ze mee wilde doen, omdat haar favoriete onderdeel, het zwemmen, werd geschrapt. Met dat onderdeel was ze vorig jaar iedereen de baas, maar ook nu zette ze met 59:14 minuten een prima tijd neer.

De andere deelnemers volgden, waarvan sommigen met iets meer moeite. Van één leerling vloog de ketting van zijn fiets, maar gelukkig mocht hij van fiets ruilen met decaan Denise Kreté, die langs de kant stond aan te moedigen. Een andere leerling had ook fietspech en mocht bij een klasgenoot achterop. De leerling die als laatste over de finish ging ontving de troostprijs: een verse ananas. Voor de eerste drie jongens en meiden waren er Bol.com cadeaubonnen. Ook kregen alle finishers een medaille.