Beste ouder en/of verzorger,
De eerste twee schoolweken zitten erop! De afgelopen weken heb ik kennis mogen maken met het Krimpenerwaard College. Ik moet eerlijk zeggen dat dat ook best wel spannend is. Een nieuwe school, een andere omgeving en nieuwe leerlingen en collega’s. Op een bepaalde manier voel ik me net als onze nieuwe brugklassers. Veel nieuwe indrukken, veel gesprekjes en af en toe zoeken naar de juiste plek. Dat kost energie maar ik leer er veel van. Over mezelf en over de school. Voor mij is het is belangrijk om de tijd te nemen om de school goed te leren kennen en te ontdekken wat de sterke punten zijn en waar ruimte is voor groei.

Tijdens de openingstoespraak voor de collega’s vertelde ik een verhaal over een ander leuk en spannend moment in mijn leven. Dat beleefde ik vorig jaar tijdens de zomervakantie. Samen met mijn dochter ben ik toen van de Euromast geabseild. Dat was een bijzondere ervaring. Niet alleen omdat dit de hoogste abseil van Europa is, maar vooral omdat ik dat samen met mijn dochter deed. Er stond windkracht 6 en het weer was wisselvallig. En die Euromast is best hoog. Wat nou als er iets mis zou gaan, bedacht ik toen we over de rand stapten. Als mijn dochter in paniek zou raken ergens onderweg, wat dan? Ik zou haar niet kunnen helpen of redden. Ik zat immers vast aan mijn eigen touw. Met spanning in mijn lijf stapte ik over de rand… Dit in tegenstelling tot mijn dochter. Zij ging stralend, onbevangen en vol vertrouwen het avontuur aan. Ze zat toch vast, ze was gezekerd en had vertrouwen in de kliminstructeurs. Daardoor kon ik uiteindelijk ook genieten. Zo’n reis naar beneden maak je tenslotte niet elke dag.

De eerste stappen in het nieuwe schooljaar hebben – vooral voor onze nieuwe leerlingen en collega’s – soms wel wat weg van zo’n abseilavontuur. Het begin kan spannend en eng zijn. Maar: het is ook leuk  en als het nodig is, kun je altijd bij een ander terecht voor hulp. Zolang je vertrouwen hebt in jezelf en de mensen om je heen, komt het vast goed.

Ik kijk uit naar een mooi schooljaar!

Hartelijke groeten,

Arjan van der Wart, rector-bestuurder