Dinsdag 11 oktober is het Coming Out Day, de dag waarop er extra aandacht is voor seksuele geaardheid en genderidentiteit. Op onze school stonden we een dag eerder al stil bij deze dag. De gemeente Krimpen aan den IJssel bood onze leerlingen uit 3-mavo en 3-havo het toneelstuk HannaH aan, een spannende en ook luchtige voorstelling van Theater Aan Z over polarisatie, uitsluiting, groepsvorming en de universele angst voor ‘anders zijn’. Kirsten Jaarsma, wethouder van de gemeente Krimpen aan den IJssel, was ook aanwezig. In haar portefeuille zit onder meer jongerenwerk en inclusie.

Het is erg belangrijk dat wij als school aandacht besteden aan Coming Out Day. Op onze school is er ruimte voor elke leerling, ongeacht wie diegene is. Het is belangrijk om te beseffen dat elk mens anders is en dat dat niet zorgt voor verwijdering. Verschillen moet je juist vieren. Dat maakt het leven mooier.

Uiteraard hijsen wij ook de regenboogvlag op deze dag en we hebben besloten hem te laten hangen. Bij ons mag je immers altijd zijn wie je bent en worden wie je wordt. Daar staat deze vlag symbool voor.