Lyceo biedt veel verschillende vormen van onderwijsondersteuning en stelt u daar graag van op de hoogte.

Huiswerkbegeleiding

Vijf middagen in de week (maandag t/m vrijdag) geven wij huiswerkbegeleiding op school. Tijdens de huiswerkbegeleiding helpen we uw zoon of dochter zowel met de toepassing van studievaardigheden (plannen, structureren, herhalen en reflecteren) als met de inhoud van hun huiswerk. Ook wordt het huiswerk overhoord en gecontroleerd.

Bijlessen

Graag helpen de begeleiders uw zoon of dochter één op één bij het beter begrijpen van de stof en om eventuele achterstanden weg te werken. U kunt de bijlessen in vrijwel alle vakken met ons afstemmen.

Toetsweek Opvangklas

Tijdens elke toetsweek organiseert Lyceo de toetsweek Opvangklas voor leerlingen die geen huiswerkbegeleiding volgen. In deze klas kunnen leerlingen onder toezicht en in alle rust hun toetsen voorbereiden. We bieden de leerlingen een rustige plek om zelfstandig te kunnen werken.

Coaching

Coaching is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij de nadruk niet ligt op de inhoud, maar op het ontwikkelen van een passende studiemethodiek, op het leren plannen en structureren van het huiswerk en op de persoonlijke ontwikkeling van de leerling. Door middel van één-op-één-sessies van een uur met een ervaren begeleider, bieden wij uw kind begeleiding aan om het verantwoordelijkheidsgevoel te vergroten en rust en overzicht te creëren.

Het Lyceo Examenjaar

Het examenjaar is altijd een spannende periode. Er komt veel op uw kind af en de druk is hoog. Om ervoor te zorgen dat uw zoon of dochter zich goed voorbereid en met vertrouwen zijn of haar examens in gaat biedt Lyceo een speciaal op maat gemaakt pakket, van bijlessen, huiswerkbegeleiding, coaching en examentrainingen aan. Met het Lyceo examenjaar gaat uw kind vol vertrouwen en rust het examen in.

Vragen?

Bent u geïnteresseerd in een vrijblijvend advies? Neem dan gerust contact op met ons.

Met vriendelijke groet,
Chloé Ginter
chloeginter@studiekring.nl
06 10392543