In blok 2 start het OLO-onderdeel Leerlingen helpen leerlingen: hulplessen aan leerlingen gegeven door medeleerlingen. Heb je moeite met bepaalde vakken of wil je zelf hulples geven, dan kun je je met het onderstaande formulier aanmelden.

De hulplessen zijn in de eerste plaats bedoeld voor leerlingen van de 1e en 2e klassen. Uiteraard zijn hulplessen aan leerlingen uit hogere leerjaren ook mogelijk. De hulplessen zullen het hele blok worden gegeven en je kunt je gedurende het hele blok opgeven. De hulplessen starten op donderdagmiddag om 15.15 uur in lokaal 2.51. Afhankelijk van vraag en aanbod worden tutoren gekoppeld aan pupillen met een maximum van vijf personen per groepje.

Pupillen: Het is belangrijk dat je je als pupil goed voorbereidt op de hulples en zelfstandig met vragen komt. Als je geen vragen meer hebt, ga je aan de slag met je huiswerk voor het vak waarin je hulples volgt, waarbij je begeleiding en uitleg aan de tutor kunt vragen. Er wordt van jou een actieve en serieuze houding verwacht. Voor het volgen van de lessen betaal je een vergoeding van € 15 per pupil per blok (ca. 7 klokuren). Ditzelfde bedrag geldt ook wanneer je je pas later in het blok aanmeldt en daardoor niet alle lessen kunt volgen. Het bedrag betaal je direct bij de eerste les. Restitutie is helaas niet mogelijk.

Tutoren: Ben jij een topper in Engels, Duits, Frans, aardrijkskunde of wiskunde of heb je mooie cijfers voor een ander vak, meld je dan aan als tutor. Je ontvangt per hulples een vergoeding van € 8 per klokuur. Leerlingen van 3-havo en 3-vwo en hoger kunnen zich als tutor aanmelden. Dit kan het hele blok door.

De hulplessen vinden in blok 2 plaats en starten op donderdag 10 november. De hulplessen duren één klokuur. Gedurende het hele schooljaar kun je je opgeven, want ook in de volgende blokken zijn er hulplessen. Voor meer informatie kun je langsgaan of mailen naar: dhr. C.F. van der Heiden (hei@kwcollege.nl)