Beste ouder, verzorger, 

Als je aan Krimpen denkt, dan denk je al snel aan de brug die ons met Capelle verbindt. Deze brug is voor onze Capelse en Rotterdamse leerlingen een letterlijke brug naar hun toekomst. We willen in de wervingscampagne deze brug op een positieve manier terug laten komen. Dit jaar is het thema van onze wervingscampagne: ‘Het Krimpenerwaard College, jouw brug naar de toekomst!’ Want die brug naar de toekomst die zijn wij graag. Tijdens het Open huis willen we dit thema laten zien in de activiteiten die we de ‘bruggers van de toekomst’ aanbieden. Dit schooljaar start vanwege de mogelijke opleving van het coronavirus de werving eerder dan andere jaren. Ons eerste Open huis staat al gepland op 3 november aanstaande.

Natuurlijk is de school volop in bedrijf. De eerste twee maanden van dit schooljaar zitten er alweer bijna op. Op dit moment zitten onze examenleerlingen middenin hun schoolexamenperiode. Volgende week vrijdag begint de herfstvakantie al. De afgelopen weken stonden voor onze leerlingen in het teken van de start van het nieuwe schooljaar. Dat betekende wennen aan nieuwe klassen, andere docenten en soms een andere mentor. Ik vond het erg fijn om bij de meeste voorlichtingsavonden aanwezig te zijn. Het is toch prettiger om me in real life voor te stellen dan op papier. 

Inmiddels zijn de eerste resultaten waarschijnlijk binnen. Het is belangrijk dat uw kind deze bespreekt met de docent en/of de mentor, ook als dat soms lastig is. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je leert van je eigen resultaten. Daarom zijn we tenslotte school. 

Op dit moment zien we in Nederland een toename van het aantal besmettingen met het coronavirus. Volgens de website van het RIVM is de najaarsgolf begonnen. Vooralsnog is het bij ons rustig en valt het aantal besmettingen mee. Uiteraard houden wij de berichtgeving nauwlettend in de gaten. De afgelopen twee weken hoorden en lazen we in de media veel over de verplichte CO2-meter in elk klaslokaal. Wat bij dit nieuws achterwege werd gelaten was, is dat een uitzondering geldt voor scholen met een CO2-gestuurd ventilatiesysteem. Wij zijn heel blij dat onze school zo’n systeem heeft.  

Op 8 november aanstaande staat een studiedag voor onze medewerkers gepland. Tijdens deze dag vindt de aftrap van ons nieuwe koersplan plaats. Het huidige koersplan loopt af in 2023. Om de studiedag voor te bereiden, hebben we onlangs met zes medewerkers en een aantal ouders en leerlingen gesproken over de manier waarop we deze dag willen inrichten. Tijdens deze ontwerpsessie hebben we besloten dat het goed is om op 8 november ook (een aantal) ouders en leerlingen uit te nodigen. In het koersplan formuleren we namelijk onze ambities voor de toekomst. En  die hebben gevolgen voor hen. Mocht u het leuk vinden hier bij te zijn, dan kunt zich aanmelden via https://forms.office.com/r/N98d4twuGz 

Hartelijke groeten, 

Arjan van der Wart, rector/bestuurder