De week na de herfstvakantie vierden we de Krimpense Klimaatweek bij ons op school. Docente biologie Abra Voets en acht leerlingen vormden een klimaatclub om deze week voor te bereiden. Diverse acties werden bedacht om leerlingen te laten nadenken over klimaatverandering.

Tijdens de klimaatweek werd in de kantine elke dag een andere vegetarische snack verkocht en vanaf nu komt de meest succesvolle (de vegetarische empanada) vast in het assortiment. Verder maakte een leerling uit 4-mavo een poster over recyclen op school en drie 6-vwoleerlingen gaven elke dag tips op de Instagram van de OLO om duurzamer te leven. De leerlingen van 1b6 gingen afval prikken en werden in de daaropvolgende biologieles getrakteerd op vegan snacks (gesponsord door Aardvlinder).

De acties van KC’s Klimaatclub zijn ook opgepikt door de media. De leden waren te gast bij de Lokale Omroep Krimpen, in de krant werd aandacht besteed aan de klimaatclub en RTV Krimpenerwaard maakte dit filmpje.