Beste ouder en/of verzorger, 

Zo aan het einde van het jaar is het een mooi moment om terug te blikken. Het afgelopen jaar is een spannend en bijzonder jaar geweest. Dat geldt voor mijzelf, voor het Krimpenerwaard College en zeker voor de wereld om ons heen. Denk aan de oorlog in Oekraïne en de stikstof-en klimaatcrisis en de impact hiervan op ons allemaal.

Juist in een wereld waar onrust heerst, is het belangrijk dat er ruimte blijft voor hoop en optimisme. Dat klinkt groots en meeslepend, maar dat hoeft het niet te zijn. Niet voor niets luidt de uitdrukking: geluk zit in de kleine dingen. Aandacht voor elkaar en voor de leerling dragen bij aan de ontwikkeling van ons onderwijs.
 

Ik kijk terug op een mooie activiteiten bij ons op school: een spetterend brugklasfeest, een geweldige Purple Thursday en allerlei excursies. Deze week sluiten we het kalenderjaar af met een kerstgala voor de leerlingen van klas 3 en hoger. Samen vormen wij het verhaal van het Krimpenerwaard College. Daar mogen we best trots op zijn. 

Onderzoek laat zien dat hoop voorwaardelijk is voor geluk. Kerst is in de christelijke traditie een periode van hoop en licht. Wij mogen als school een beetje licht brengen in het leven van onze leerlingen en hen voorbereiden op de wereld van morgen. Dat is een belangrijke opdracht. 

Een aantal leerlingen, medewerkers van de school en ik hebben onze kerstwensen voor u opgenomen in het filmpje dat u ziet aan het eind van deze nieuwsbrief.

Hartelijke groet, 

Arjan van der Wart, rector/bestuurder