Donderdag 9 februari vieren we ‘la Journée de la Langue Française’. De docenten Frans van het Krimpenerwaard College zijn trots dat ze de leerlingen deze mooie taal mogen leren en willen hen laten genieten van een dag helemaal in het teken van het Franse gevoel. In de aula zal Franse muziek gedraaid worden, in de pauzes worden o.a. heerlijke pains au chocolat, crêpes, gaufres en quiches lorraines verkocht. En voor wie durft zijn er escargots.
Na het succes van vorige jaren is er ook nu een Concours de la Tarte Tatin: wie bakt de lekkerste tarte tatin, de beroemde omgekeerde appeltaart: leerlingen uit de 1e brugklas strijden om de eerste plek en een mooie prijs. De opbrengst van de verkoop van al deze Franse heerlijkheden gaat naar een goed doel. Leerlingen uit de bovenbouw hebben posters gemaakt van verschillende goede doelen. Je kunt stemmen bij ons kraampje op het goede doel van jouw keuze.
Om van deze dag iets speciaals te maken, zullen alle leerlingen in hun lessen Frans ook iets bijzonders doen.