Bij de aardbeving in Turkije en Syrië van afgelopen maandag zijn tienduizenden mensen getroffen door meerdere krachtige aardbevingen en naschokken. De bevingen veroorzaakten enorm veel schade. Het dodental is inmiddels opgelopen tot boven de 15.000. Veel mensen zitten, vanwege instortingsgevaar, onbeschermd in de ijzige kou. Verwacht wordt dat het aantal slachtoffers en het aantal doden nog toeneemt in de komende dagen.

Inmiddels heeft het Rode Kruis Giro555 opengesteld voor de slachtoffers van de aardbeving. Het Krimpenerwaard College wil ook heel graag een bijdrage leveren en diverse acties zijn al opgestart. Inmiddels kan gedoneerd worden via een digitale collectebus, en Giro555 is één van de goede doelen waarvoor gekozen kan worden tijdens de Dag van de Franse Taal. Volgende week gaat de helft van de opbrengst van onze kantine naar Giro555. Andere acties in de week vóór de voorjaarsvakantie zijn in de maak, o.a. van de leerlingenraad. Help je mee? Elke kleine bijdrage telt! En mocht je zelf ideeën hebben om de slachtoffers in Turkije en Syrië te steunen, dan horen we dat graag. Stuur in dat geval een mailtje naar ikhebeenidee@kwcollege.nl.