Aya uit 4-havo hoefde niet lang na te denken en heeft een mooie hulpactie bedacht voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije. Woensdag 22 februari serveert onze kantine Syrische lekkernijen die door Aya en haar moeder zijn bereid. Daarnaast konden Syrische maaltijd besteld worden, wat maar liefst ruim 300 bestellingen heeft opgeleverd. Aya komt zelf uit Syrië. Ze woont nu zeven jaar in Nederland. Haar moeder heeft een cateringbedrijf. “Kort na de aardbeving in Turkije en Syrië kregen wij het bericht van familie en kennissen dat er na de ramp geen veilige plek meer is om te verblijven. De meeste mensen hebben geen dag meer boven hoofd en hebben geen toegang tot sanitair, drinkwater of zorg”.

Natuurlijk staan Aya en haar moeder er niet alleen voor. Ze worden geholpen door de leerlingenraad, andere leerlingen en medewerkers van het Krimpenerwaard College. “Wij vinden het heel belangrijk om midden in de wereld te staan en van betekenis te zijn,” aldus Rutger van den Bosch, hoofd facilitaire zaken.

Vorige week kwam onze school ook al in actie. Collega Abra Voets maakt een filmpje voor onze leerlingen waarin ze hen opriep geld in te zamelen voor Giro 555, en de opbrengst van de kantine (ruim 1.000 euro) ging eveneens naar de slachtoffers van de aardbeving. Ook is er nog altijd de digitale collectebus van het Krimpenerwaard College.