Diverse vakken willen jullie graag laten zien wat de link is tussen wat je leert op school en hoe je dat kunt toepassen in de ‘echte’ wereld. Een voorbeeld hiervan is het vak informatietechnologie in 3-mavo.
Onderdeel van hun programma is onder meer samenwerking met lokale partijen. Onze leerlingen hadden de opdracht gekregen om een flyer te maken voor Reijm B.V., een bedrijf in Nieuwerkerk aan den IJssel dat gespecialiseerd is in verantwoord natuurbehoud. In de flyer moest duidelijk naar voren komen waar het bedrijf voor staat en wat hun dienstverlening is. Op 31 januari presenteerden de leerlingen hun ontwerpen aan Robin en Tatum van Reijm B.V. “We zijn onder de indruk van de kwaliteit van de flyers”, aldus Robin. “Daarnaast is het is niet alleen leuk, maar ook nog eens ontzettend belangrijk om met een school samen te werken”.  Docent informatietechnologie Albert Vuijk is het hiermee eens. “Zo’n opdracht maakt het onderwijs relevant en bereidt de leerlingen voor op de toekomst!”

Een dag eerder organiseerde de sectie bedrijfseconomie een Beco Event, waar de leerlingen van 4-havo en 4-vwo luisterden naar de voordrachten van drie succesvolle ondernemers en zelf aan de slag gingen met een casus uit de praktijk. En de sectie Frans verzorgt 9 februari weer de Dag van de Franse Taal, waarbij jullie eens op een andere manier met het vak bezig zijn én er in de pauzes allerlei Franse lekkernijen worden verkocht, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat, dat jullie zélf kunnen bepalen.