Wat zou je doen wanneer je jouw leven begint met een achterstand? Hoe maak je van een negatieve situatie iets positiefs? En hoe ga je om met het gevoel de controle kwijt te raken, hoe kun je dit omarmen en accepteren om vervolgens verder te komen?

Vrijdag 24 maart is Redo, breakdancer en motivational speaker bij ons te gast. Hij vertelt zijn levensverhaal aan onze leerlingen tijdens het 4e lesuur (onderbouw) en het 5e lesuur (bovenbouw). Redo werd geboren met een aantal beperkingen. Hij heeft een kortere rechterarm zonder ellebooggewricht en in totaal vijf vingers, twee aan zijn rechterhand en drie aan zijn linker. Hij mist zijn rechterheup, heeft een korter rechterbeen en loopt met behulp van een prothese. Ondanks al deze complicaties heeft Redo nooit toegelaten dat dit zijn leven negatief zou beïnvloeden. Als kind kreeg hij te maken met veel vooroordelen en tegenslagen. Hij weigerde gebruik te maken van alle speciale hulpmiddelen en aanpassingen die hem door artsen en specialisten werden aangeboden. Met veel vallen en opstaan is hij erachter gekomen waar zijn passie ligt: dans.

De afgelopen 15 jaar heeft Redo die passie ontwikkeld tot een indrukwekkende carrière. In 2018 ging zijn eigen solo-show, REDO, in première. Een jaar later schreef hij geschiedenis door het winnen van ‘De Zwaan’, de meest prestigieuze dansprijs van Nederland. Hiermee is hij de eerste hiphopdanser die een dergelijke prijs wint. In 2020 stond Redo op nummer 1 van De Community Top 100, een jaarlijkse lijst van inspirerende talenten uit de Nederlandse samenleving. Verder verzorgde hij de openingsact van het Songfestival in 2021.

Momenteel treedt Redo op in (theater)shows en (TV)producties en verzorgt over heel de wereld motiverende lezingen en workshops. Zijn verhaal gaat over hoe je, ondanks tegenslag, toch je doelen kunt bereiken. Daarbij gebruikt hij het motto “No excuses, no limits”.

Dit optreden wordt de leerlingen aangeboden door de oudervereniging VKC.