Maandagavond 15 mei jl. hield de VKC haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. De opkomst was groot; allemaal betrokken ouders die graag wilden horen hoe de VKC jaarlijks de ouderbijdrage besteed. Naast de bespreking van het (financieel) jaarverslag 2022 werd ook aandacht besteed aan de vraag wat de Wet op de Vrijwillige Ouderbijdrage gaat betekenen vanaf schooljaar 2023-2024.

Als laatste is het bestuur voor 2023-2024 vastgesteld. Martine Bakker zet haar functie als voorzitter voort, eveneens Danny van Eck als penningmeester. Wij mogen een nieuwe secretaris verwelkomen, Danicka Assman-Quist, die het stokje overneemt van Annelies van Leest. Verder zet Eelco Boogaards zijn bestuurslidmaatschap voort en mogen wij als nieuwe leden toevoegen Ronald van Dam en Loes Plomp.

Annelies van Leest heeft zich jaren ingezet voor het Krimpenerwaard College, ook bij de VKC en daar zijn wij haar heel dankbaar voor. Nu haar kinderen eindexamen hebben gedaan, is het tijd om afscheid te nemen en nieuwe wegen te gaan bewandelen.

Na de vergadering kwam het hoogtepunt van de avond: Leren is durven, een wervelende lezing van Mark Mieras. Een inspirerend verhaal dat met veel bevlogenheid werd verteld. De lat is hoog gelegd om voor de vergadering van volgend jaar net zo’n goede spreker te vinden!