Fotogalerij2016-09-22T16:13:28+00:00
Lille 2016

Op 5 en 12 oktober gingen onze leerlingen van 3h/v/g naar Lille. Zij bezochten met een Franstalige gids de mooie plekken van de stad en deden onderweg allerlei spelletjes en opdrachten.Het was niet altijd even makkelijk met 2 jaar en een paar weken Frans, maar ze hebben zich gered en veel geleerd. C\'était formidable!

Kiskőrös 2016

Een fantastische reis was het, het uitwisselingsbezoek van 11 leerlingen van 4-vwo aan Kiskőrös, de Hongaarse partnerstad van Krimpen aan den IJssel, van maandag 5 t/m vrijdag 9 september

Romereis 2016

Van 11 t/m 18 april hebben de leerlingen van 5 Gymnasium de reis gemaakt waarnaar ze hun hele schooltijd al uitgekeken hadden: ze zijn in Rome geweest. Het is een fantastische ‘werkwandelweek’ geweest waarin de leerlingen niet alleen kennis gemaakt hebben met de Klassieke Oudheid, de Renaissance en de Barok maar ook veel plezier en zon gehad hebben. Een herinnering voor altijd aan ‘andiamo’ en ‘buddycheck’.

Romereis 2015

Smeden OLO 2015

In het kader van de open leeromgeving waren de leerlingen bezig met smeden

Parijs 3 mavo, 2014

Al heel wat jaren gaan de leerlingen van 3 mavo naar Parijs. In vier dagen tijd worden heel wat culturele hoogtepunten bezocht in wat we een heel gezellige week kunnen noemen.

Berlijn 4 havo, 2014

Ongeveer de helft van de leerlingen uit 4 havo brengt aan het begin van het schooljaar een bezoek aan de Duitse hoofdstad.

Parijs 4 havo, 2014

Van maandag 22 september tot vrijdag 26 september vond de stedenreis van 4 havo plaats. Een grope van 61 leerlingen bezocht zonnig Parijs. Op het programma stonden o.a. een bezoek aan Versailles, het Louvre, de Eiffeltoren en de Notre Dame. Er was voldoende tijd over om te flaneren op de Champs Elysees en te shoppen in La Fayette en Printemps.

Uitwisseling Vejle 2014

Vorig jaar waren 'de Denen' hier. Dus nu was het tijd om met ruim 60 leerlingen uit de derde klas een week lang naar Denemarken te gaan voor een verblijf bij een gastgezin. "Het was toch wel anders dan we hier gewend zijn...Maar wel heel leuk."

Uitwisseling Hongarije 2014

Een tiental leerlingen uit 4-vwo ging een week lang naar Hongarije om te logeren bij een gastgezin. Een heerlijke week om niet snel te vergeten.

Brugklasuitstap 2014

De tweede week van het schooljaar gaan de brugklasleerlingen drie dagen naar Veldhoven. Je klasgenoten, mentor en hulpmentoren leren kennen staat centraal in dit zeer actieve programma.

Voorlichting plusaanbod 4v/5v 2014

Op 31 maart was de aula goed gevuld met leerlingen van 4v en 5v die wilden weten wat de mogelijkheden zijn voor deelname aan pre-universiteair onderwijs

Sectorwerkstukken 4m 2014

De presentatieavond van de sectorwerkstukken 4-mavo was weer een van de hoogtepunten van het schooljaar

Dinslaken 3v 2014

Op een zonovergoten dag hebben de leerlingen van 3v een leuke, leerzame, intensieve taaltraining in Dinslaken (D) gehad. Na hard werken in Dinslaken hebben de leerlingen nog lekker even kunnen shoppen en dineren in CentrO in Oberhausen.

Extra activiteiten

Extra activiteiten georganiseerd door SYNerKri en Jeugdtheater Hofplein op 21-11-2013

Taaldorp Duits, 2013

In het kader van het taaldorp kwamen de leerlingen in een aantal situaties terecht en konden ze het geleerde in de praktijk brengen. In een ontspannen sfeer hebben de leerlingen laten zien wat ze dit jaar geleerd hebben.

Berlijn 5 ath, 2013

Rond april/mei gaan de leerlingen 5 atheneum vijf dagen naar Berlijn. Kennismaken met de cultuur en historie van de stad. En gezellig met elkaar een weekje weg.

Profielwerkstukavond

Na een proces van (ruim) een jaar mogen leerlingen uit 5H en 6V hun profielwerkstukken door anderen laten bewonderen. Elk jaar weer een gelegenheid om bijzondere prestaties (of presentaties) te aanschouwen.

Lille 3 havo en 3 vwo, 2013

Een dag ondergedompeld in de Franse taal en cultuur. Deze intensieve en lange dag met veel opdrachten wordt door de meeste leerlingen als ontzettend leuk ervaren.

Open podium 2014

Een gezellige sfeer, mooie muziek: wat wil je nog meer?

Wrecking Ball 2014

KC in de schaduw van de sloopkogel Het Krimpenerwaard College maakt al meer dan 35 jaar theater- en muziekproducties. Van schoolcabaret tot musical, van klucht tot muziektheater, alles behalve Shakespeare en Opera (en dat houden we graag zo). De nieuwbouw van de school vordert gestaag en daarmee komt ook de sloop van het oude gebouw dichterbij. De laatste productie in het oude gebouw heeft dan ook de passende naam Wrecking Ball (sloopkogel) gekregen!

Dinslaken 3-havo 2014

In het kader van het vak Duits zijn de leerlingen van 3-havo op donderdag 27 november naar Dinslaken en Oberhausen geweest.

Diner Dansant 2014

Gezellige mensen, lekkere hapjes en top muziek: het diner dansant 2014!

Excursie tekenen Den Haag 2015

De examenleerlingen tekenen bereidden zich in Den Haag (Mauritshuis en Gemeentemuseum) voor op het centraal examen tekenen

Cultuurflits 2015

Het oude rondje cultuur voor de 1e brugklassen werd de Cultuurflits