8Brugklas2018-11-19T10:32:13+00:00

Wel even iets anders dan je gewend bent op de basisschool. Maar tijdens de kennismakingsmiddag kun je al een beetje wennen.

 

Lessen

De brugklas is wel even anders dan je gewend bent: geen juf of meester meer, maar telkens verschillende leraren voor verschillende vakken.
Vakken als Nederlands, wiskunde, biologie en muziek. En als je een vwo-advies hebt, kunt je in de 1e brugklas ook al Latijn volgen.

De lessen worden telkens in een ander lokaal gegeven. Dat is het begin best even zoeken in die grote school, maar je bent er gauw aan gewend.

iedereen een eigen kluisje

Klassen

De leerlingen die van de basisschool komen, worden ingedeeld in een aantal brugklassen.

Bij die indeling letten we op de school of de plaats waar je vandaan komt. Daardoor kom je, als het enigszins kan, niet zonder vriendjes of vriendinnetjes in een klas. Maar we letten ook op je tempo en op de manier waarop je de leerstof het best kunt verwerken.

Er zijn dus verschillende brugklassen, zodat we voor alle leerlingen de beste aanpak kunnen bieden.

aan het werk in je nieuwe klas

Kennismakingsmiddag

Wanneer je als nieuwe leerling bij ons bent aangemeld, leer je tijdens de kennismakingsmiddag vóór de zomervakantie alvast je mentor en je klasgenoten kennen.
We hopen dat het zo wat minder spannend voor je is wanneer na de zomervakantie het leven op het Krimpenerwaard College echt voor je gaat beginnen.

snel nieuwe vrienden/vriendinnen