Op de universiteit van Tilburg vond 30 mei de WON-leerlingenmanifestatie plaats. WON staat voor Wetenschapsoriëntatie Nederland, een netwerk van scholen die wetenschapsoriëntatie een belangrijke plaats in het leerplan geven. Het Krimpenerwaard College is sinds enkele jaren een WON-school en sleepte bij de manifestatie maar liefst twee prijzen in de wacht! Twee van onze onderzoeksgroepjes mochten hun bevindingen presenteren en beide groepjes bleken bij de beste drie presentaties van 3-vwo te behoren. De alfa-groep (Alicia, Fiene en Julian) werd met hun onderzoek Internationale misdaad, Madeleine McCann derde en de groep bèta (Simon, Sem J, Sanna en Nawal) werd tweede met hun onderzoek korfbal gooien.

De alfa-groep werd door de jury geprezen om de actualiteit van het onderwerp, de bevlogenheid van de leerlingen en de goede opbouw van het onderzoek met hypothese en uitgebreide reflectie en aanbeveling voor hoe in de toekomst soortgelijke cases beter geleid kunnen worden. De jury was bij de bèta-groep vooral onder de indruk van de complexiteit van het onderzoek, de onderzoeksmethoden, de goede verdeling van de taken, de goede integratie van natuurkunde en wiskunde en het enthousiasme van de leerlingen.

Wat een mooie afsluiter van dit geslaagde eerste WON-project van onze school, en de kroon op het werk van alle docenten en leerlingen van 3-vwo!