Open leeromgeving KC

In het kader van de Open leeromgeving organiseert het Krimpenerwaard College voor de leerlingen een breed scala aan activiteiten en biedt hen zo niet alleen een uitstekende basis voor het vervolgonderwijs, maar maakt hen ook bewust van de dynamiek en de mogelijkheden van onze snel veranderende maatschappij. De school zet haar deuren letterlijk en figuurlijk open voor bedrijven, instellingen en andere geïnteresseerden die een bijdrage kunnen leveren aan een brede intellectuele, culturele en maatschappelijke ontwikkeling van onze leerlingen.

De activiteiten vinden plaats op donderdagmiddag. Het actuele aanbod is te vinden in de agenda. De leerlingen kunnen zich aanmelden met behulp van het inschrijfformulier bij de activiteit.

Minicursus Latijn

Voor leerlingen van groep 8 die overwegen volgend jaar de gymnasiumstroom te kiezen, wordt er een minicursus Latijn georganiseerd op

  • de donderdagmiddagen 10, 17 en 24 januari of
  • de woensdagmiddagen 6, 13 en 20 februari
    (steeds van 15.15 – 16.15 uur).

Wanneer je je aanmeldt, vergeet dan niet je voorkeur voor woensdag- of donderdagmiddag aan te geven. 

Aanmelden

Workshops leerlingen groep 8

Aanmelden kan met behulp van de knoppen via mail,
maar u kunt uw aanmelding ook telefonisch doorgeven (0180-450110).

Marmeren

Donderdag 22 nov. 2018 van 15.15 – 16.15 uur

Een eeuwenoude techniek. Niet moeilijk en vooral leuk om te doen!

De kunst van marmeren ontstond ongeveer 2000 jaar geleden in China, maar werd vooral populair in de 12e eeuw in Japan waar het suminagashi (“drijvende inkt”) werd genoemd. In Turkije wordt ook al heel lang gemarmerd en heet het Ebru.

In deze workshop leer je marmeren op papier. In een bak met speciale vloeistof wordt marmerinkt gedruppeld. Met behulp van stokjes en ‘kammen’ maak je patronen, die op de vloeistof blijven drijven en die je op papier overbrengt. Zodra je de techniek onder de knie hebt, mag je een beker of bord marmeren.

brugklas

Microscopie

Donderdag 22 nov. 2018 van 15.15 – 16.15 uur

Zie wat je nog nooit gezien hebt en ga mee op ontdekkingstocht in de wondere wereld van de microscopie.

In deze workshop leer je een microscoop correct te gebruiken  en kom je meer te weten wat je allemaal kunt bekijken onder een microscoop. De nadruk in deze workshop ligt op het zelf doen. Je leert hoe je een microscoop kunt bedienen en gebruiken.

brugklas

Klimmuur

Donderdag 29 nov. 2018 van 15.15 – 16.30 uur

Kom onze klimmuur bedwingen. Na een duidelijke en uitgebreide instructie ga je op weg naar de top.

Leef je uit en verleg je grenzen.

brugklas

Maak je eigen zonnestelsel

Donderdag 29 nov. 2018 van 15.15 – 16.15 uur

Op een praktische manier meer kennis opdoen van ons zonnestelsel. Schrijf je in en we gaan creatief aan de slag met het vak aardrijkskunde. Beleef het vak aardrijkskunde en merk hoe leuk het is.

brugklas

Duurzaam koken

Donderdag 6 dec. 2018 van 15.15 – 16.15 uur

Je hoort het vaak de laatste tijd: met de keuze van je maaltijd kan je veel doen voor het klimaat. Als je overal rekening mee wilt houden, kan je dan alleen nog maar groente van Nederlandse bodem eten? Gelukkig niet.

Bij deze workshop gaan we iets bakken dat niet alleen gezond, diervriendelijk en niet zo belastend voor het milieu is, maar ook nog lekker smaakt.

brugklas

Science

Donderdag 6 dec. 2018 van 15.15 – 16.15 uur

In een witte jas aan de slag met reageerbuizen, pipetjes, reageerbuisrekjes en andere laboratoriumspullen.

Onderzoeken en verbazen.

brugklas