Open leeromgeving KC

In het kader van de Open leeromgeving organiseert het Krimpenerwaard College voor de leerlingen een breed scala aan activiteiten en biedt hen zo niet alleen een uitstekende basis voor het vervolgonderwijs, maar maakt hen ook bewust van de dynamiek en de mogelijkheden van onze snel veranderende maatschappij. De school zet haar deuren letterlijk en figuurlijk open voor bedrijven, instellingen en andere geïnteresseerden die een bijdrage kunnen leveren aan een brede intellectuele, culturele en maatschappelijke ontwikkeling van onze leerlingen.

Sommige activiteiten zijn (ook) bestemd voor leerlingen van groep 8 van de basisschool.

De activiteiten vinden meestal plaats op donderdagmiddag. Het actuele aanbod is te vinden in de agenda. De leerlingen kunnen zich aanmelden met behulp van het inschrijfformulier bij de activiteit.

Toevoeging corona-periode: 
De afgelopen periode zijn er weinig leuke en sociale activiteiten geweest, daarom vinden er vanaf week 12 weer leuke OLO activiteiten plaats! Leuke workshops waarbij ook alle tijd is om gewoon lekker bij te kletsen. Uiteraard verloopt alles via de RIVM richtlijnen en is daardoor het aantal deelnemers per activiteit beperkt, wees er dus snel bij!

De activiteiten beginnen om 13:45, zodat er tijd is om te lunchen en eventueel te reizen. Je mag dus ook aan een activiteit meedoen als je die dag de lessen online volgt, je moet er dan natuurlijk wel speciaal voor naar school komen. 
Heb je zelf een leuk idee voor een activiteit? Laat het ons weten door te mailen.

Nieuwe activiteiten

There are no upcoming events.

Marmeren

Ben je creatief en wil je graag iets moois maken? Geef je dan op voor Marmeren!
Marmeren is een eeuwenoude techniek waarmee, redelijk eenvoudig, schitterende kunstwerken gemaakt kunnen worden. Uiteraard neem je jouw kunstwerk mee naar huis. 

Datum: woensdag 24-3
Tijdstip: 13:45 – 15:30
Lokaal: 1.23

Geef je op via de onderstaande knop. 

aanmelden

Zentangle

Houd jij van tekenen? Of denk jij altijd dat je niet kunt tekenen..? Geef je dan op voor de superleuke workshop Zentangle! Kom lekker tot rust en verbaas je erover wat er uit je tekenpen komt. Samen werken we aan een mooi kunstwerk als aandenken aan deze workshop.

De workshop bestaat uit 2 bijeenkomsten. Als je je opgeeft, dan doe je dit in principe voor beide bijenkomsten. Tekenmateriaal is aanwezig, maar je bent natuurlijk vrij om met je eigen spulletjes te werken. Denk hierbij aan:

  • (veegvaste) teken-fineliners (evt. verschillende diktes/kleuren)
  • een fijn grijs potlood
  • kleurpotloden
  • een gum en puntenslijper.

Datum: donderdag 25-3 en donderdag 1-4
Tijdstip: 13:45 – 14:45
Lokaal: 1.20

Geef je op via de onderstaande knop. 

aanmelden

Kleding pimpen

Zelf een leuk T-shirt ontwerpen? Of een etui? Of een tas? Kom dan naar deze workshop! Je kan op allerlei manieren je basic materiaal opleuken, denk aan: 

  • pailletten 
  • tie-dye
  • opdruk 
  • borduursel 

Wij zorgen voor de materialen, maar je kan natuurlijk ook eigen spullen meenemen. Dus heb je zelf een saai T-shirt of iets anders wat je op wilt leuken? Neem het mee! Let er wel op dat het van stof gemaakt is.

Datum: donderdag 1-4
Tijdstip: 13:45 – 16:00
Lokaal: 0.09

Was het erg leuk en is je ontwerp nog niet helemaal af? Dan maken we een vervolg afspraak. Uiteraard krijg je je gemaakte werk mee naar huis. 

Geef je op via de onderstaande knop. 

aanmelden

De maakplaats

De maakplaats is de plek waar je jou creativiteit kwijt kan! Je kan vrijblijvend gebruik maken van de 3D-printers, lasersnijder en al het andere materiaal in het technieklokaal. De maakplaats is te vinden in het technieklokaal en de gang ernaast. 

Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van een logo, maken van sieraden, maar ook het repareren van je fiets of scooter. Iedere donderdagmiddag is er deskundige begeleiding aanwezig om je verder op weg te helpen. 

De maakplaats gaat weer open! Vanaf donderdag 25 maart is de maakplaats iedere donderdag- en vrijdagmiddag toegankelijk voor  leerlingen uit de 1ste en 2de klas, er kunnen 15 leerlingen per middag deelnemen, dus je moet je wel inschrijven!

De inschrijvingen verlopen via Zermelo.