Open leeromgeving KC

In het kader van de Open leeromgeving organiseert het Krimpenerwaard College voor de leerlingen een breed scala aan activiteiten en biedt hen zo niet alleen een uitstekende basis voor het vervolgonderwijs, maar maakt hen ook bewust van de dynamiek en de mogelijkheden van onze snel veranderende maatschappij. De school zet haar deuren letterlijk en figuurlijk open voor bedrijven, instellingen en andere geïnteresseerden die een bijdrage kunnen leveren aan een brede intellectuele, culturele en maatschappelijke ontwikkeling van onze leerlingen.

De activiteiten vinden meestal plaats op donderdagmiddag. Het actuele aanbod is te vinden in de agenda. De leerlingen kunnen zich aanmelden met behulp van het inschrijfformulier bij de activiteit.

Heb je zelf een leuk idee voor een activiteit? Laat het ons weten door te mailen.

Nieuwe activiteiten

KC-triatlon

Hoe sportief ben jij?

Op woensdagochtend 7 september 2022 organiseert het KC een mini-triatlon: 0,6 km zwemmen in de Surfplas (ondiepe gedeelte), 17,2 km fietsen (neem je eigen fiets mee) en 3,9 km hardlopen. Heb je die ochtend les? Dan vervallen die uren als je meedoet. Deze triatlon is alleen voor leerlingen van het Krimpenerwaard College.

Datum: woensdag 7 september 2021 (Start om 9:30 uur)
Locatie: Surfplas gemeente Krimpenerwaard

Geef je op via de onderstaande knop.

aanmelden

Klimaatclub

Maak jij je zorgen om klimaatverandering en wil je er graag iets tegen doen?

Samen met andere leerlingen en docenten bedenk je activiteiten die jongeren aan het denken zetten. We overleggen met de gemeente Krimpen aan den IJssel of deze activiteiten ingezet kunnen worden bij de Krimpense Klimaatweek.

Data: pauze en/of donderdagmiddag in september, oktober en november
Locatie: wordt nog bekend gemaakt

Geef je op via de onderstaande knop.

aanmelden

Boekenclub

Lees je graag en vind je het leuk om over boeken te praten?

Samen met de andere leden kies je een boek uit die jullie allemaal gaan lezen. Je kan het boek lenen bij onze mediatheek of via Bibliotheek aan den IJssel, waar jongeren tot en met 17 jaar gratis lid van mogen worden. Een paar weken later komen jullie bij elkaar om het boek te bespreken. Eva van Bibliotheek aan den IJssel zal de boekenclub begeleiden.

Data: dinsdag- of woensdagmiddagen (definitieve eerste datum wordt in overleg geprikt)
Locatie: mediatheek

Geef je op via de onderstaande knop.

aanmelden

Servies beschilderen

Wil jij een bord of mok versieren?

Na een korte uitleg kies je een mooi stuk servies uit en ga je aan de slag met stipping: heel veel stippen zetten in verschillende kleuren. Na afloop wordt het servies afgebakken in de oven. Een week later kan je het ophalen.

Datum: donderdag 22 september 2022 om 14:30 uur
Lokaal: 0.09

Geef je op via de onderstaande knop.

aanmelden

De maakplaats

De maakplaats is de plek waar je jouw creativiteit kwijt kan! Je kan vrijblijvend gebruik maken van de 3D-printers, lasersnijder en al het andere materiaal in het technieklokaal. De maakplaats is te vinden in het technieklokaal en de gang ernaast.

Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van een logo, maken van sieraden, maar ook het repareren van je fiets of scooter. Iedere donderdag- en vrijdagmiddag is er deskundige begeleiding aanwezig om je verder op weg te helpen.

Er is beperkt plek, dus schrijf je wel in.

Geef je op voor de donderdagmiddag via onderstaande knop.

aanmelden

Geef je op voor de vrijdagmiddag via onderstaande knop.

aanmelden

Kerstkaart ontwerp wedstrijd

Houd je ook zo van kerst? Foute kerstmuziek luisteren, boom versieren en warme chocolademelk drinken? Kom alvast in de stemming door mee te doen met de kerstkaart ontwerp wedstrijd!

Maak een eigen ontwerp, op papier of digitaal.

Maak de afbeelding op A4 formaat en gebruik geen glitters en maak de kaart niet in 3D.

Het moet echt een eigen ontwerp zijn, dus niet overtrekken of natekenen.

Meneer Timmermans, mevrouw van Hagen en meneer Hagendijk gaan de kaarten beoordelen. De winnaar krijgt een setje kaarten van eigen ontwerp en een cadeaubon van de HEMA.

Uiterste inleverdatum: maandag 7 november 2022
Hoe: Via e-mail of lever de tekening in bij jouw docent beeldende vorming

Bekijk deze presentatie voor meer informatie.