Open leeromgeving KC

In het kader van de Open leeromgeving organiseert het Krimpenerwaard College voor de leerlingen een breed scala aan activiteiten en biedt hen zo niet alleen een uitstekende basis voor het vervolgonderwijs, maar maakt hen ook bewust van de dynamiek en de mogelijkheden van onze snel veranderende maatschappij. De school zet haar deuren letterlijk en figuurlijk open voor bedrijven, instellingen en andere geïnteresseerden die een bijdrage kunnen leveren aan een brede intellectuele, culturele en maatschappelijke ontwikkeling van onze leerlingen.

De activiteiten vinden meestal plaats op donderdagmiddag. Het actuele aanbod is te vinden in de agenda. De leerlingen kunnen zich aanmelden met behulp van het inschrijfformulier bij de activiteit.

Heb je zelf een leuk idee voor een activiteit? Laat het ons weten door te mailen.

Nieuwe activiteiten

Reanimatiecursus

Wil jij een leven kunnen redden?

In februari geeft Hartnoodzakelijk een tweedelige reanimatiecursus op het KC. Het eerste deel gaat in op de theorie en duurt 1 uur, bij het tweede deel ga je oefenen en dat duurt 2 uur. Na voltooiing ontvang je een certificaat. Deelname is gratis voor onze leerlingen, maar geef je wel op, want er is maar beperkt plaats. Je mag alleen inschrijven als je op beide dagen aanwezig kan zijn.

Datum: donderdag 10 en 24 februari 2022 om 14:30 uur
Lokaal: wordt nog bekend gemaakt

Geef je op via de onderstaande knop. 

aanmelden

Write for rights

Vind je ook dat het er soms heel oneerlijk aan toe gaat in de wereld?

Amnesty International heeft vijf mensen uitgekozen om voor op te komen bij hun schrijfmarathon. Deze vindt altijd plaats in de buurt van de dag van de mensenrechten, op 10 december. De vijf gekozen mensen zitten gevangen, omdat ze opkwamen voor LHBTI-rechten, de natuur of hun eigen leefomgeving, of omdat ze familie zijn van iemand die aanwezig was bij een protest tegen de regering. In de mediatheek schrijf je één of meerdere brieven. Er zijn voorbeeldbrieven aanwezig en de school betaalt de postzegel. Voor alle schrijvers zijn er koekjes.

Datum: donderdag 9 en/of vrijdag 10 december 2021
Lokaal: mediatheek

Geef je op via de onderstaande knop. 

aanmelden

Schoolmoestuin

Heb je groene vingers? Vind je het leuk om in de aarde te wroeten en te zien hoe er een plant kan groeien uit een piepklein zaadje? 

Het KC krijgt binnenkort een eigen moestuin en we gaan alvast planten kweken. In overleg met de biologiedocenten kom je inzaaien en daarna kom je geregeld bij je zaaigoed kijken om de plantjes water te geven en te zien hoe ze groeien. 

Datum en tijdstip in overleg.
Lokaal: 0.10

Geef je op via de onderstaande knop. 

aanmelden

De maakplaats

De maakplaats is de plek waar je jouw creativiteit kwijt kan! Je kan vrijblijvend gebruik maken van de 3D-printers, lasersnijder en al het andere materiaal in het technieklokaal. De maakplaats is te vinden in het technieklokaal en de gang ernaast. 

Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van een logo, maken van sieraden, maar ook het repareren van je fiets of scooter. Iedere donderdag- en vrijdagmiddag is er deskundige begeleiding aanwezig om je verder op weg te helpen. 

Er is beperkt plek, dus schrijf je wel in.

Geef je op voor de donderdagmiddag via onderstaande knop.

aanmelden

Geef je op voor de vrijdagmiddag via onderstaande knop.

aanmelden