Open leeromgeving KC

In het kader van de Open leeromgeving organiseert het Krimpenerwaard College voor de leerlingen een breed scala aan activiteiten en biedt hen zo niet alleen een uitstekende basis voor het vervolgonderwijs, maar maakt hen ook bewust van de dynamiek en de mogelijkheden van onze snel veranderende maatschappij. De school zet haar deuren letterlijk en figuurlijk open voor bedrijven, instellingen en andere geïnteresseerden die een bijdrage kunnen leveren aan een brede intellectuele, culturele en maatschappelijke ontwikkeling van onze leerlingen.

Sommige activiteiten zijn (ook) bestemd voor leerlingen van groep 8 van de basisschool.

De activiteiten vinden meestal plaats op donderdagmiddag. Het actuele aanbod is te vinden in de agenda. De leerlingen kunnen zich aanmelden met behulp van het inschrijfformulier bij de activiteit.

Toevoeging corona-periode: 
De afgelopen periode zijn er weinig leuke en sociale activiteiten geweest, daarom vinden er vanaf week 12 weer leuke OLO activiteiten plaats. Workshops waarbij er ook alle tijd is om gewoon lekker bij te kletsen. Uiteraard verloopt alles via de RIVM richtlijnen en is daardoor het aantal deelnemers per activiteit beperkt. Wees er dus snel bij!

Je mag ook aan een activiteit meedoen als je die dag de lessen online volgt, je moet er dan natuurlijk wel speciaal voor naar school komen. 
Heb je zelf een leuk idee voor een activiteit? Laat het ons weten door te mailen.

Nieuwe activiteiten

Perentaart bakken

Wil je leren hoe je zelf een taart bakt? Of vind je het gewoon leuk om in de keuken bezig te zijn? 

We maken een perentaart en zodra de taart in de oven is geschoven maken we er zelf druivensap bij. We eindigen natuurlijk met proeven!

Wanneer: Donderdag 30 september 2021 vanaf 14:20 uur (later aanschuiven mag ook)
Lokaal: 0.09

Geef je op via de onderstaande knop. 

aanmelden

Schrijfwedstrijd

Ben je een woordkunstenaar, heb je een spannend verhaal te vertellen, of zoek je gewoon graag de spanning op en durf jij uitdagingen aan te gaan? Doe mee met de schrijfwedstrijd van de bibliotheek voor jongeren van 11-18 jaar!

Het thema is spanning. Schrijf een verhaal, gedicht, rap of toneelstuk in maximaal 500 woorden. Stuur je werk in en maak kans op een bol.com cadeaubon, professionele feedback en schrijfadvies en een publicatie op de website van de bibliotheek. Op zaterdag 30 oktober 2021 is de prijsuitreiking in de bibliotheek van Capelle aan den IJssel.

Uiterste inleverdatum: zondag 10 oktober 2021
Inzenden: communicatie@bibliotheekaandenijssel.nl

Schoolmoestuin

Heb je groene vingers? Vind je het leuk om in de aarde te wroeten en te zien hoe er een plant kan groeien uit een piepklein zaadje? 

Het KC krijgt binnenkort een eigen moestuin en we gaan alvast planten kweken. In overleg met de biologiedocenten kom je inzaaien en daarna kom je geregeld bij je zaaigoed kijken om de plantjes water te geven en te zien hoe ze groeien. 

Datum en tijdstip in overleg.
Lokaal: 0.10

Geef je op via de onderstaande knop. 

aanmelden

De maakplaats

De maakplaats is de plek waar je jouw creativiteit kwijt kan! Je kan vrijblijvend gebruik maken van de 3D-printers, lasersnijder en al het andere materiaal in het technieklokaal. De maakplaats is te vinden in het technieklokaal en de gang ernaast. 

Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van een logo, maken van sieraden, maar ook het repareren van je fiets of scooter. Iedere donderdag- en vrijdagmiddag is er deskundige begeleiding aanwezig om je verder op weg te helpen. 

Er is beperkt plek, dus schrijf je wel in.

Geef je op voor de donderdagmiddag via onderstaande knop.

aanmelden

Geef je op voor de vrijdagmiddag via onderstaande knop.

aanmelden