Open leeromgeving KC

In het kader van de Open leeromgeving organiseert het Krimpenerwaard College voor de leerlingen een breed scala aan activiteiten en biedt hen zo niet alleen een uitstekende basis voor het vervolgonderwijs, maar maakt hen ook bewust van de dynamiek en de mogelijkheden van onze snel veranderende maatschappij. De school zet haar deuren letterlijk en figuurlijk open voor bedrijven, instellingen en andere geïnteresseerden die een bijdrage kunnen leveren aan een brede intellectuele, culturele en maatschappelijke ontwikkeling van onze leerlingen.

Sommige activiteiten zijn (ook) bestemd voor leerlingen van groep 8 van de basisschool.

De activiteiten vinden meestal plaats op donderdagmiddag. Het actuele aanbod is te vinden in de agenda. De leerlingen kunnen zich aanmelden met behulp van het inschrijfformulier bij de activiteit.

Toevoeging corona-periode: 
We hebben behoorlijk wat sociale bijeenkomsten moeten missen de afgelopen periode. We vinden het daarom ontzettend fijn om de komende periode heel veel leuke activiteiten voor jullie te kunnen organiseren! Uiteraard verloopt alles via de RIVM richtlijnen en is daardoor het aantal deelnemers per activiteit beperkt, wees er dus snel bij. Daarnaast is het belangrijk om te melden dat er regelmatig wijzigingen zullen zijn in het aanbod, hou de website dus goed in de gaten! 
Heb je zelf een leuk idee voor een activiteit? Laat het ons weten door te mailen naar: brk@kwcollege.nl 

Nieuwe activiteiten

jun
2
di
15:30 start OLO-activiteiten
start OLO-activiteiten
jun 2 @ 15:30 – 16:00
Kijk vanaf vrijdag 29 mei op de website voor het volledige aanbod en de manier van aanmelden

Yoga

Even niet aan school en toetsen denken? Lekker ontspannen en toch fysiek bezig zijn? Doe mee met onze Yoga les! Zorg er voor dat je comfortabele kleding aan doet, er is geen mogelijkheid om je op school om te kleden. 

Datum: vanaf donderdag 2-6 iedere week. Geef je wel elke week opnieuw op!
Tijdstip: van 15:40 – 16:10.
Verzamelplaats: schoolplein 

Geef je op via de onderstaande knop. Vergeet niet om je naam en je klas te door te geven. 

aanmelden

High tea

Heb je ook zo’n zin om gewoon weer eens gezellig bij elkaar te komen? Kom dan naar deze high tea. We gaan verschillende smaken thee proeven en uiteraard heerlijke lekkernijen opsnoepen! Heb je zelf bak talent, weet je een bakker met goddelijke koekjes of heb je zelf een bijzondere theesmaak in huis? Neem dat dan gerust mee (is niet verplicht), we delen het met elkaar en onder het genot van dit alles kunnen we weer eens lekker bijkletsen. 

Datum: donderdag 11-6
Tijdstip: van 15:40 – 16:10 (mag ook uitlopen).
Plek: lokaal 009

Geef je op via de onderstaande knop. Vergeet niet om je naam en je klas te door te geven. 

aanmelden

Muziek 

Muziek is voor iedereen belangrijk! Hoe leuk is het om dit met elkaar te delen, samen zingen en muziek maken. Daarom is er een uitgebreid muziek programma opgezet. Vanaf 2 juni wordt iedere week het volgende programma aangeboden:

Maandag: karaoke 
Dinsdag: djembé 
Woensdag: maak je eigen rap
Vrijdag: je eigen ringtoon componeren

Alle bovenstaande activiteiten zijn van 15:40 tot 16:10 in het muzieklokaal.

Geef je op via de onderstaande knop. Vergeet niet om het volgende door te geven: je naam, je klas en welke activiteit je wilt gaan doen. Wil je dezelfde activiteit vaker volgen, geef je dan iedere week opnieuw op

aanmelden

Maak je eigen sleutelhanger

Bij deze activiteit ga je aan de slag met leer om een je eigen sleutelhanger te maken, laat je creativiteit de erop los en maak er iets moois van!

Datum: donderdag 4-6 en vrijdag 5-6 
Tijdstip: 15:40 – 17:00
Lokaal: 001 

let op deze activiteit is dus op twee dagen. Je geeft je op voor zowel donderdag als vrijdag. Geef je op via de onderstaande knop. Vergeet niet om je naam en je klas door te geven. 

aanmelden

Marmeren

Ben je creatief en wil je graag iets moois maken? Geef je dan op voor Marmeren.
Marmeren is een eeuwenoude techniek waarmee, redelijk eenvoudig, schitterende kunstwerken gemaakt kunnen worden. Uiteraard neem je jou kunstwerk mee naar huis. 

Datum: woensdag 10-6 
Tijdstip: 15:40 – 16:50
Lokaal: 1.25

Geef je op via de onderstaande knop. Vergeet niet om je naam en je klas door te geven. 

aanmelden

Ontwerp je eigen map

Schoolwerk wordt een stuk leuker in een mooie map! Maak nu je eigen ontwerp en uiteraard neem je jou creatie mee naar huis. Deze activiteit is ook goed te combineren met Marmeren, je gebruikt dan je marmer als voorkant voor je map. Maar we hebben ook allerlei ander materiaal en prints, je kan deze activiteit dus ook los uitvoeren. 

Datum: woensdag 17-6 
Tijdstip: 15:40 – 16:50
Lokaal: 1.25

Geef je op via de onderstaande knop. Vergeet niet om je naam en je klas door te geven. 

aanmelden

Mozaïek 

Iedereen kent het wel, mozaïeken. Maak van kleine stukjes tegels een mooie nieuwe samenstelling. Lekker puzzelen en ondertussen gezellig bijpraten met je vrienden. Uiteraard neem je jou kunstwerk mee naar huis! 

Datum: dinsdag 23-6 
Tijdstip: 15:40 – 17:00
Lokaal: 1.25

Geef je op via de onderstaande knop. Vergeet niet om je naam en je klas door te geven. 

aanmelden