Open leeromgeving KC

In het kader van de Open leeromgeving organiseert het Krimpenerwaard College voor de leerlingen een breed scala aan activiteiten en biedt hen zo niet alleen een uitstekende basis voor het vervolgonderwijs, maar maakt hen ook bewust van de dynamiek en de mogelijkheden van onze snel veranderende maatschappij. De school zet haar deuren letterlijk en figuurlijk open voor bedrijven, instellingen en andere geïnteresseerden die een bijdrage kunnen leveren aan een brede intellectuele, culturele en maatschappelijke ontwikkeling van onze leerlingen.

Sommige activiteiten zijn (ook) bestemd voor leerlingen van groep 8 van de basisschool.

De activiteiten vinden meestal plaats op donderdagmiddag. Het actuele aanbod is te vinden in de agenda. De leerlingen kunnen zich aanmelden met behulp van het inschrijfformulier bij de activiteit.

Toevoeging corona-periode: 
We hebben behoorlijk wat sociale bijeenkomsten moeten missen de afgelopen periode. We vinden het daarom ontzettend fijn om de komende periode heel veel leuke activiteiten voor jullie te organiseren! Uiteraard verloopt alles via de RIVM richtlijnen en is daardoor het aantal deelnemers per activiteit beperkt, wees er dus snel bij. Daarnaast is het belangrijk om te melden dat er regelmatig wijzigingen zullen zijn in het aanbod, houd de website dus goed in de gaten! 
Heb je zelf een leuk idee voor een activiteit? Laat het ons weten door te mailen.

Nieuwe activiteiten

There are no upcoming events.

Kruidnoten bakken

Al zin in Sinterklaas? En ook zo’n fan van al het snoepgoed? Kom alvast helemaal in de stemming voor pakjesavond en doe gezellig mee met het kruidnoten bakken. Uiteraard neem je het eigengemaakte lekkers mee naar huis!  

Datum: donderdag 03-12-2020 
Tijdstip: 14:20 – 15:10
Lokaal: 0.09

Geef je op via de onderstaande knop. 

aanmelden

Write for rights 

10 december is de internationale dag van de mensenrechten en op deze dag organiseert Amnesty International een schrijfmarathon. Op het Krimpenerwaard College gaan we ook schrijven. 

Één van de mensen waarvoor geschreven zal worden is Jani Silva uit Colombia. Ze beschermt de grond in het Amazonegebied en protesteert tegen olielekken in het drinkwater, maar niet iedereen is daar blij mee. Ze is met een geweer tegen haar hoofd met de dood bedreigd. Op 10 december schrijven mensen van over de hele wereld naar de president van Colombia, om te vragen of hij Jani de veiligheid wil bieden die ze nodig heeft. Naast Jani zijn er nog negen mensen waarvoor op deze dag geschreven zal worden.

Vanaf half drie kan je in lokaal 0.10 komen schrijven. De spullen liggen dan voor je klaar: een pen, schrijfpapier, een kaartje die je zelf kan versieren, postzegels en natuurlijk voorbeeldbrieven om over te schrijven, want de mensen waar je naar schrijft spreken geen Nederlands. De Nederlandse vertaling staat er ook bij, zodat je weet wat je precies schrijft. 

aanmelden

Paarse vrijdag

Vrijdag 11 december is het weer paarse vrijdag. De dag waarop we laten zien dat iedereen mag en kan zijn wie hij wil! Om die reden kleurt de school op donderdagmiddag 10 december al paars en worden er een aantal leuke activiteiten georganiseerd: 

  • Koeckie bakken (met paarse vulling) in lokaal 0.07
  • Nagels paars of in regenboogkleuren lakken in lokaal 0.10
  • Schrijven voor Amnesty (zie item hiernaast) in lokaal 0.10

Alle activiteiten beginnen om 14:20, het is ook mogelijk om je voor alle drie de activiteiten op te geven! Aanmelden kan met de onderstaande knop. 

 

aanmelden

High tea

Heb je ook zo’n zin om gewoon weer eens gezellig bij elkaar te komen? Kom dan naar deze high tea. We gaan verschillende smaken thee proeven en uiteraard heerlijke lekkernijen opsnoepen! Heb je zelf bak talent, weet je een bakker met goddelijke koekjes of heb je zelf een bijzondere theesmaak in huis? Neem dat dan gerust mee (is niet verplicht), we delen het met elkaar en onder het genot van dit alles kunnen we weer eens lekker bijkletsen. 

Datum: donderdag 10-12-2020
Tijdstip: van 14:20 – 15:10 (mag ook uitlopen).
Lokaal: lokaal 0.09

Geef je op via de onderstaande knop. 

aanmelden

Voetbal tegen docenten

Regelmatig dagen de leerlingen het docententeam uit voor een partijtje voetbal na schooltijd op de vrijdagmiddag, waarbij de meisjes inmiddels net zulke geduchte tegenstanders zijn als de jongens. En als de leerlingen geluk hebben, kan er met de docenten nog wel eens om een taart gewed worden wie er met de eer zullen gaan strijken: de jonkies of de veteranen.

Opgeven kan bij één van de gymdocenten.

De maakplaats

De maakplaats is de plek waar je jou creativiteit kwijt kan! Je kan vrijblijvend gebruik maken van de 3D-printers, lasersnijder en al het andere materiaal in het technieklokaal. De maakplaats is te vinden in het technieklokaal en de gang ernaast. 

Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van een logo, maken van sieraden, maar ook het repareren van je fiets of scooter. Iedere donderdagmiddag is er deskundige begeleiding aanwezig om je verder op weg te helpen.