Open leeromgeving KC

In het kader van de Open leeromgeving organiseert het Krimpenerwaard College voor de leerlingen een breed scala aan activiteiten en biedt hen zo niet alleen een uitstekende basis voor het vervolgonderwijs, maar maakt hen ook bewust van de dynamiek en de mogelijkheden van onze snel veranderende maatschappij. De school zet haar deuren letterlijk en figuurlijk open voor bedrijven, instellingen en andere geïnteresseerden die een bijdrage kunnen leveren aan een brede intellectuele, culturele en maatschappelijke ontwikkeling van onze leerlingen.

Sommige activiteiten zijn (ook) bestemd voor leerlingen van groep 8 van de basisschool.

De activiteiten vinden meestal plaats op donderdagmiddag. Het actuele aanbod is te vinden in de agenda. De leerlingen kunnen zich aanmelden met behulp van het inschrijfformulier bij de activiteit.

Nieuwe activiteiten

dec
5
do
14:20 Kruidnoten bakken
Kruidnoten bakken
dec 5 @ 14:20 – 14:50
Voor meer informatie en aanmelden klik hier. 
dec
12
do
16:00 Plantaardige kookworkshop
Plantaardige kookworkshop
dec 12 @ 16:00 – 20:30
Voor meer informatie en aanmelden klik hier. 

Kruidnoten bakken

Sinterklaas is weer in aantocht en daar horen natuurlijk kruidnoten bij. In de supermarkten liggen ze al lang, maar hoe leuk is het om ze zelf te maken! De datum is ook heel toepasselijk, donderdag 5 december. En uiteraard mag je de lekkernijen die je maakt mee naar huis nemen! Hieronder staat meer informatie:

Wanneer? donderdag 5-12
Hoe laat? 14:20
Waar? Lokaal 009 
Wie? Klas 1 en 2 
Aanmelden kan tot 2-12 (i.v.m. de inkopen)

aanmelden

Plantaardige kookworkshop

Het is vaak in het nieuws; minder vlees eten is beter voor onze gezondheid en het milieu, maar hoe doe je dat? Wat zijn lekkere recepten?

Leer het tijdens de plantaardige kookworkshop, op donderdag 12 december van 16:00 tot ongeveer 20:30. Kosten voor de workshop zijn € 7,00. Voor leerlingen en medewerkers van het KC is de workshop gratis. Aanmelden kan via de onderstaande knop. 

aanmelden

Voetballen 

Altijd al eens je docenten willen verslaan??

Dat kan met een potje voetbal! Op vrijdagmiddag kun je, met een team uiteraard, het opnemen tegen het KC docententeam.

Voor aanmelden en specifieke data kun je terecht bij meneer Klinkenberg.

Minicursus Anglia

Voor leerlingen van groep 8 die het leuk vinden om een aantal lessen verrijkend Engels te volgen, wordt er een minicursus Anglia georganiseerd op
de woensdagmiddagen 15, 22, 29 januari en 5, 12 februari
Steeds van 15.15 uur tot 16.15 uur.

aanmelden

Minicursus Latijn

Voor leerlingen van groep 8 die overwegen volgend jaar de gymnasiumstroom te kiezen, wordt er een minicursus Latijn georganiseerd op

  • de dinsdagmiddagen 7, 14 en 21 januari of
  • de donderdagmiddagen 23 en 30 januari en 6 februari
    (steeds van 15.00 – 16.15 uur).

Wanneer je je aanmeldt, vergeet dan niet je voorkeur voor dinsdag- of donderdagmiddag aan te geven. 

aanmelden

Workshop NaSk

Wil je kennismaken met de wonderlijke wereld van de wetenschap?
Kom dan op woensdag 29 januari naar het KC! We organiseren dan speciaal voor leerlingen van groep 8 een workshop NaSk (natuur- en scheikunde) van 14:45 tot 16:15. Meld je snel aan met behulp van de onderstaande knop!

aanmelden

Workshop aardrijkskunde 

Op donderdag 9 januari  organiseren we speciaal voor leerlingen van groep 8 een workshop aardrijkskunde van 15:15 tot 16:45.

Tijdens de workshop aardrijkskunde ga je je verdiepen in ons zonnestelsel, daarnaast kun je ook je creativiteit in deze workshop kwijt! Meld je snel aan met behulp van de onderstaande knop!

aanmelden

Minicursus klimmen

Ben jij sterk genoeg om de top te bereiken? Kom het testen op onze klimwand!

Op woensdag 22 en 29 januari organiseren we speciaal voor leerlingen van groep 8 een minicursus klimmen. Beide dagen van 14:30 tot 16:00. Meld je snel aan met behulp van de onderstaande knop!

aanmelden