Open leeromgeving KC

Het Krimpenerwaard College geeft je de mogelijkheid om je kennis en vaardigheden te verbreden buiten de lessen om. Na schooltijd organiseren we leuke activiteiten waar je aan mee kunt doen.

De activiteiten vinden meestal plaats op donderdagmiddag. Hieronder kan je lezen wat er in de komende weken op het programma staat. Je kan je aanmelden met behulp van het inschrijfformulier bij de activiteit. Soms is aanmelden niet nodig (dat staat dan bij de activiteit vermeld).

Heb je zelf een leuk idee voor een activiteit? Laat het ons weten door te mailen.

Klimaatclub

Maak jij je zorgen om klimaatverandering en wil je er graag iets tegen doen?

Samen met andere leerlingen en docenten bedenk je activiteiten die jongeren aan het denken zetten. We overleggen met de gemeente Krimpen aan den IJssel of deze activiteiten ingezet kunnen worden bij de Krimpense Klimaatweek.

Volgend overleg: elke vrijdag om 12:10 uur
Locatie: vergaderkamer 1.30

Geef je op via de onderstaande knop.

Popkoor

Zin in zingen? Altijd al zangles willen hebben? Dan mag je dit niet laten lopen!

Het KC heeft een echt popkoor. Een koor voor alle leerlingen, want we denken dat iedereen kan zingen. Jij dus ook. En je krijgt ook nog eens professioneel zangles. Voor nop! Hoe leuk is dat?

Onder leiding van vocal coach en dirigent Mirjam IJsseldijk gaan we aan de slag met popnummers, wereld- en filmmuziek.

We gaan meteen van start met:

  • Someone you loved – Lewis Capaldi
  • Something just like this – Chainsmokers/Coldplay
  • All of me – John Legend

Maar er komen ook gewoon nummers uit de top-40 voorbij.

Lijkt het je wat of wil je ontdekken of het wat voor je is? Kom dan langs. Je hoeft je niet vooraf aan te melden.

Datum: elke donderdag (vanaf 31 augustus) om 15:10 uur
Locatie: Muzieklokaal

Schoolband

Wist je dat de rolling Stones elkaar al kennen vanaf de lagere school? Net als Green Day, Boys II Men en The Beatles. Dus wie weet gaat onze schoolband ooit nog in dit rijtje staan. Daarom willen we ook dit jaar weer met een aantal enthousiaste leerlingen en docenten een heuse schoolband vormen. We zijn daarom op zoek naar mensen die een instrument kunnen bespelen of de sterren van de hemel kunnen zingen. Hoewel we proberen een zo goed mogelijk resultaat te bereiken staat gezelligheid en positiviteit voorop bij de repetities. Waarschijnlijk gaan we op woensdagmiddag na schooltijd repeteren.

Lijkt het je wat? Geef je gewoon op, dan zien we vanzelf wel wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Kerstkaart ontwerp wedstrijd

Houd je ook zo van kerst? Foute kerstmuziek luisteren, boom versieren en warme chocolademelk drinken? Kom alvast in de stemming door mee te doen met de kerstkaart ontwerp wedstrijd!

Maak een eigen ontwerp, op papier of digitaal.

Maak de afbeelding op A4 formaat en gebruik geen glitters en maak de kaart niet in 3D.

Het moet echt een eigen ontwerp zijn, dus niet overtrekken of natekenen.

Meneer Timmermans, mevrouw van Hagen en meneer Hagendijk gaan de kaarten beoordelen. De winnaar krijgt een setje kaarten van eigen ontwerp en een cadeaubon van de HEMA.

Uiterste inleverdatum: maandag 6 november 2023
Hoe: Via e-mail of lever de tekening in bij jouw docent beeldende vorming

Bekijk deze presentatie voor meer informatie.

Servies beschilderen

Wil jij een bord of mok versieren?

Na een korte uitleg kies je een mooi stuk servies uit en ga je aan de slag met stipping: heel veel stippen zetten in verschillende kleuren. Na afloop wordt het servies afgebakken in de oven. Een week later kan je het ophalen.

Datum: vrijdag 22 september 2023 om 15:10 uur
Lokaal: 0.07

Geef je op via de onderstaande knop.

EHBO cursus

Wil jij een leven kunnen redden?

Dit najaar geeft Schok en Pomp een EHBO cursus op het KC. De cursus duurt 3 uur, je bent er dus een volle middag aan kwijt. Na voltooiing ontvang je een certificaat. Deelname is gratis voor onze leerlingen, maar geef je wel op, want er is maar beperkt plaats. Er zit ook een onderdeel reanimatie bij, waarvoor je veel kracht in je armen moet hebben. De aangeraden leeftijd voor deze cursus is 16+, maar als je jonger bent en verwacht dat je het reanimeren vol kunt houden, dan mag je ook meedoen. De cursus start om 13:30 uur, wat mogelijk is omdat er die dag een verkort rooster is op school.

Datum: donderdag 23 november 2023
Lokaal: wordt nog bekend gemaakt

Geef je op via de onderstaande knop.

Boekenclub

Lees je graag en vind je het leuk om over boeken te praten? Kom dan bij KC’s boekenclub!

Het volgende boek dat op het programma staat is KILOMETERS ZONLICHT van Marike Goslinga. Je kan het boek lenen bij onze mediatheek of via Bibliotheek aan den IJssel, waar jongeren tot en met 17 jaar gratis lid van mogen worden. Op dinsdag 31 oktober wordt dit boek besproken. Danielle en Ines van Bibliotheek aan den IJssel zullen de boekenclub begeleiden.

Datum: dinsdag 31 oktober 2023 om 15:10 uur
Locatie: mediatheek

Geef je op via de onderstaande knop.

De maakplaats

De maakplaats is de plek waar je jouw creativiteit kwijt kan! Je kan vrijblijvend gebruik maken van de 3D-printers, lasersnijder en al het andere materiaal in het technieklokaal. De maakplaats is te vinden in het technieklokaal en de gang ernaast.

Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van een logo, maken van sieraden, maar ook het repareren van je fiets of scooter. Iedere vrijdagmiddag is er deskundige begeleiding aanwezig om je verder op weg te helpen.

Er is beperkt plek, dus schrijf je wel in.

Geef je op via onderstaande knop.