Open leeromgeving KC

In het kader van de Open leeromgeving organiseert het Krimpenerwaard College voor de leerlingen een breed scala aan activiteiten en biedt hen zo niet alleen een uitstekende basis voor het vervolgonderwijs, maar maakt hen ook bewust van de dynamiek en de mogelijkheden van onze snel veranderende maatschappij. De school zet haar deuren letterlijk en figuurlijk open voor bedrijven, instellingen en andere geïnteresseerden die een bijdrage kunnen leveren aan een brede intellectuele, culturele en maatschappelijke ontwikkeling van onze leerlingen.

De activiteiten vinden meestal plaats op donderdagmiddag. Het actuele aanbod is te vinden in de agenda. De leerlingen kunnen zich aanmelden met behulp van het inschrijfformulier bij de activiteit.

Heb je zelf een leuk idee voor een activiteit? Laat het ons weten door te mailen.

Nieuwe activiteiten

There are no upcoming events.

Schoolmoestuin

Heb je groene vingers? Vind je het leuk om in de aarde te wroeten en te zien hoe er een plant kan groeien uit een piepklein zaadje?

We gaan weer planten kweken voor de KC moestuin. We stoppen zaden in kleine bakjes en voegen aarde toe. Een paar weken later zullen we de plantjes buiten in de bakken poten.

Datum: donderdag 7 en/of 21 april 2022
Lokaal: 0.10

Geef je op via de onderstaande knop.

aanmelden

Inzameling Oekraïne

Wil je iets doen voor mensen die hun land hebben moeten verlaten door oorlog?

We zamelen verzorgingsproducten (deodorant, tandpasta, shampoo en douchegel) in voor vluchtelingen uit Oekraïne, die in Krimpen aan den IJssel en gemeente Krimpenerwaard opgevangen worden. Je kan deze spullen inleveren bij onze conciërges.

Deze actie wordt in samenwerking met de Weggeefhoek (Facebookpagina voor regio Krimpenerwaard) georganiseerd.

Datum: tot 22 april 2022
Lokaal: conciërge

Reanimatiecursus

Deze workshop zit vol, inschrijven is niet meer mogelijk.

Wil jij een leven kunnen redden?

Dit voorjaar geeft Hartnoodzakelijk een tweedelige reanimatiecursus op het KC. Het eerste deel gaat in op de theorie en duurt 1 uur, bij het tweede deel ga je oefenen en dat duurt 2 uur. Na voltooiing ontvang je een certificaat. Deelname is gratis voor onze leerlingen, maar geef je wel op, want er is maar beperkt plaats. Je mag alleen inschrijven als je op beide dagen aanwezig kan zijn.

Datum: donderdag 14 april en 19 mei 2022 om 14:30 uur
Lokaal: wordt nog bekend gemaakt

Geef je op via de onderstaande knop.

aanmelden

De maakplaats

De maakplaats is de plek waar je jouw creativiteit kwijt kan! Je kan vrijblijvend gebruik maken van de 3D-printers, lasersnijder en al het andere materiaal in het technieklokaal. De maakplaats is te vinden in het technieklokaal en de gang ernaast.

Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van een logo, maken van sieraden, maar ook het repareren van je fiets of scooter. Iedere donderdag- en vrijdagmiddag is er deskundige begeleiding aanwezig om je verder op weg te helpen.

Er is beperkt plek, dus schrijf je wel in.

Geef je op voor de donderdagmiddag via onderstaande knop.

aanmelden

Geef je op voor de vrijdagmiddag via onderstaande knop.

aanmelden