Op 9 november organiseren wij onze open dag. Je bent dan van harte welkom om onze school te leren kennen. Je ontmoet dan docenten, leerlingen en ervaart hoe het is om een leerling bij ons op school te zijn.

Begin november ontvangen wij ook basisscholen voor kennismakingsactiviteiten. Kom jij niet met jouw school naar de kennismakingsochtend, niet getreurd! Op 15 november organiseren wij voor jou een kennismakingsmiddag. Binnenkort opent de inschrijving, houd onze website in de gaten.

Speciaal voor jou en ouders organiseren wij in januari KC ontdekt! Tijdens KC ontdenkt! is er een speciaal programma voor jou én een speciaal programma voor je ouders.

In vogelvlucht

Info-avond januari 2024

In januari 2024 bent u als groep 8 ouder van harte welkom voor de Informatieavond bij ons op school. Deze avond wordt plenair gestart in de Aula met wat algemene informatie over het Krimpenerwaard College. Daarna zullen we in kleine groepen uiteen gaan om de mavo-havo, havo-vwo en vwo-stroom (atheneum-gymnasium) verder toe te lichten. Datum volgt.

Het KC brugklasteam

Individuele lesbezoeken

De individuele lesbezoeken worden gepland op een woensdagmiddag in november 2023 en februari 2024. We ontvangen de 8ste-groepers dan graag van 14.00 tot 16.00 uur (ontvangst om 13.45 uur) bij ons op het Krimpenerwaard College.
Klik hier om te kijken of jouw basisschool deelneemt aan de klassikale lesbezoeken.

Workshop biologie

Wil jij meer weten over microscopie? Het Krimpenerwaard College organiseert speciaal voor leerlingen uit groep 8 een workshop biologie. Datum en tijd volgen z.s.m.

Minicursus pré-gymnasium

Via het pré-gymnasium is het mogelijk om kennis te maken met de Klassieke Talen en met andere middelbare schoolvakken. Op verschillende middagen ga je aan de hand van verschillende thema’s, waaronder “De Minotaurus” en “De Trojaanse Oorlog” meer leren over de vakken Latijn, Grieks, biologie, Frans, geschiedenis en tekenen. Data en tijd volgen z.s.m.

Workshop Anglia

Voor leerlingen van groep 8 die het leuk vinden om een workshop verrijkend Engels te volgen, wordt de workshop Anglia georganiseerd. Datum en tijd volgen z.s.m.

Workshop Scheikunde

Wil je kennismaken met de wonderlijke wereld van de wetenschap? Datum en tijd van de workshop volgen z.s.m.

Workshop klimmen

Ben jij sterk genoeg om de top te bereiken? Kom het testen op onze klimwand! Het Krimpenerwaard College organiseert speciaal voor leerlingen van groep 8 een workshop klimmen. Datum en tijd volgen z.s.m.

Minicursus Latijn

De minicursus Latijn is samengevoegd met de minicursus pré-gymnasium. Aan de hand van verschillende thema’s, waaronder “De Minotaurus” en “De Trojaanse Oorlog” ga je meer leren over de vakken Latijn, Grieks, biologie, Frans, geschiedenis en tekenen. Data en tijd volgen z.s.m.

Workshop marmeren

Ben je creatief en wil je graag een nieuwe techniek leren? Het Krimpenerwaard College organiseert speciaal voor leerlingen van groep 8 een workshop marmeren op donderdag 26 januari 2023. De workshop is van 15.15 uur tot 16.00 uur.

Workshop Frans

Voor leerlingen van groep 8 die het leuk vinden om een Franse les te volgen, wordt een workshop Frans georganiseerd. Datum en tijd volgen z.s.m.

Wil je meer weten?

Kijk dan ook eens verder op onze groep 8 pagina.

Of een andere interessante pagina, zoals:

Heb je nog meer vragen?