Wat een prestatie! Onze jongens hebben de eerste prijs gewonnen bij de WON-manifestatie op donderdag 30 mei op de universiteit van Tilburg!

De leerlingen van 3-vwo hebben tijdens onze WON-week (WON staat voor Wetenschapsoriëntatie Nederland, red.) van begin april in groepjes gewerkt aan een onderzoek. De twee beste groepjes mochten op de WON-manifestatie hun onderzoek presenteren.

De WON-leerlingenmanifestatie begon met een voordracht van Prof. Dr. Hein Fleuren over het Zero Hunger Lab. De missie van het Zero Hunger Lab is om mensen in de hele wereld onafhankelijk te maken van voedselhulp en dit kan met behulp van algoritmes en wiskunde bereikt worden. Later op de dag gingen de leerlingen in workshops zelf ook aan de slag met dit onderwerp.

Aan het eind van de ochtend presenteerden negen groepjes van verschillende scholen hun onderzoek. Tess, Yasmin, Farah, Sanna en Ibtihal presenteerden hun onderzoek over de invloed van voornamen. Jason, Floris, Jeremy, Kenay en Tijmen hadden zelf een onderwerp bedacht en hun onderzoek ging over ‘De ideale buitenruimte van een woonwijk voor kinderen van 8 tot 15 jaar oud in Krimpen aan den IJssel’. Aan het eind van de dag was de prijsuitreiking en de jongens bleken de eerste prijs gewonnen te hebben! De jury was onder de indruk van de goede opbouw van het onderzoek, de wijze waarop een antwoord verkregen was op de onderzoeksvraag en deelvragen, de duidelijke presentatie en het enthousiasme van de leerlingen.

Grote dank aan het hele WON-team (alle docenten van 3-vwo, de mentoren Eline de Jong en Rik Mennes en de coördinatoren Valérie Priou en Saskia van de Griendt) dat zij op deze manier onze leerlingen een mooie ervaring hebben gegeven. En extra eer aan docent Thijs Heuvelman, die de leerlingen voor de WON-wedstrijd uitstekend heeft begeleid!